Flere får skikkelig juling – ender 2018 i rødt?

Tirsdag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 811,18 poeng, ned 1,06 prosent. Det betyr faktisk at årets utvikling på Oslo Børs nå har beveget seg inn i negativt terreng.Årets avkastning er nå på -0,40 prosent. Etter at Oslo Børs slo til med en rekordnoteringen på 948,48 poeng i slutten av september, har pilen stort sett pekt nedover. På det meste hadde alle aksjene på Oslo Børs en verdi på 3.044 milliarder kroner.På dagens nivå verdsettes alle aksjene på Oslo Børs til 2.508 milliarder kroner. 536 milliarder kroner har altså blitt barbert bort på få måneder.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 57,62 dollar, ned 1,92 prosent. Ifølge TDN Direkt har det kommet rapporter om lagerbygging ved Cushing og at EIA venter en økning i skiferoljeproduksjonen i januar.- Stigende amerikanske skiferoljeproduksjonsnivåer, sammen med en oppbremsing i den globale økonomiske veksten, truer med å motvirke Opec+ sine tiltak, sier analytiker i Phillips Futures, Benjamin Lu Jiaxuan, til Reuters.Flere får julingEquinor faller 2,23 prosent til 186,10 kroner.Det er heller ingen god dag for Aker BP som faller 6,65 prosent til 213,40 kroner mens DNO omsettes for 12,985 kroner etter et kursfall på 4,80 prosent.Det er også verdt å merke seg at Golden Ocean stuper 11,93 prosent til 52,80 kroner mens Frontline faller 7,48 prosent til 50,10 kroner.BorgestadStyret i Borgestad har besluttet å fremme forslag om at selskapet skal gjennomføre en kapitalforhøyelse i form av en garantert fortrinnsrettsemisjon for å hente cirka 34 millioner kroner.Det sender Borgestad-aksjen ned hele 27,33 prosent til 25 kroner.Ifølge meldingen vil fortrinnsrettsemisjonen, dersom den gjennomføres, tilføre konsernet nødvendig arbeidskapital, og provenyet vil i tillegg benyttes til generelle selskapsformål.BW OffshoreDNB Markets konstaterer i sin aksjerapport tirsdag at BW Offshores lånebetingelser i øyeblikket avskjærer selskapet fra å utbetale utbytte.- Etter vårt syn ser imidlertid utsiktene for kontantstrømmen gode ut fremover, og vi venter at selskapet etter en kommende refinansiering etterhvert vil komme i utbytteposisjon. Dagens lånefasiliteter utløper i 1. kvartal 2020, men vi blir ikke overrasket om en refinansiering uten utbyttebegrensninger kommer på plass allerede tidig i 2019, skriver meglerhuset.DNB Markets har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 66 kroner. Investtech opererer på sin side med en salgsanbefaling på aksjen.- BW Offshore har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt og reagert kraftig ned. Dette indikerer at investorene de siste månedene har presset kursen ned for å få solgt sine aksjer i selskapet, skriver Investtech.Aksjen faller 0,47 prosent til 31,70 kroner.