Flere flyr Norwegian

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i november.

Totalt 2 877.549 passasjerer reiste med Norwegian i november, 357 329 og 14 prosent flere enn samme måned i fjor, går det frem av en pressemelding.Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 26 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 34 prosent.Fyllingsgraden var 78,8 prosent i november.Yielden, som er inntektene pr. flydde setekilometer, var opp 2 prosent til 33 øre. RASK, som er inntektene pr. tilgjenglig sete, falt med 4 prosent til 26 øre. Gjennomsnittlig flydistanse økte med 9 prosent. Tallene denne måneden er ifølge meldingen påvirket av overgangen mellom sommer- og vinterprogrammet, samt oppstarten av flere nye ruter og økt flyutnyttelse, sammenlignet med samme periode i fjor. Norwegians passasjerer flyr stadig lengre distanser, noe som også har betydning for trafikktallene.- Jeg er godt tilfreds med den positive yieldutviklingen denne måneden. Samtidig har en del ruter fra sommerprogrammet blitt forlenget ut i november, noe som påvirker fyllingsgraden. Full omlegging til vinterprogrammet vil vi først ha fra og med januar, etter at vi har lagt juletrafikken bak oss, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i november. Punktligheten var på 82,5 prosent, opp 2,3 prosentpoeng fra samme periode i fjor.Anslår tapI rapporten med trafikktallene går det samtidig frem at Norwegian anslår et tap på 1.322 millioner kroner knyttet til kontrakter og opsjoner hittil i kvartalet per utgangen av november, inkludert et tap på 1.457 millioner kroner knyttet til urealiserte sikringsposisjoner.Norwegian har sikret 154.500 tonn flydrivstoff til 555 dollar i 4. kvartal og 245.000 tonn til 675 dollar i 1. kvartal neste år. Etter 1. kvartal neste år har selskapet sikret 529.500 tonn på 683 dollar. Prisen på flydrivstoff sist uke lå på 570 til 596 dollar, avhengig av hvor i verden det blir kjøpt. 596 dollar i Europa og 593 dollar i USA.Hele rapporten