Førjulsrally i shipping - Tvenge-favoritt fikk ris

Oslo Børs endte akkurat ikke i pluss siste dag før jul. 

Siste handledag før jul så det ut til at Oslo Børs skulle stenge under 800 poeng for første gang siden 23. mars.Etter lunsj tok imidlertid ting seg opp igjen og etter skuffende makrotall fra USA, som følgelig taler noe mot rentehevinger, og ikke minst at oljeprisen løftet seg noe, karret hovedindeksen seg over 800-grensen igjen.Rett før børsen stengte var hovedindeksen innom grønt terreng før den falt igjen og endte på 803,96 poeng, etter en nedtur på beskjedne 0,03 prosent.Totalt ble det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 6.188 millioner kroner i det siste førjulsrushet.Olje/EquinorOljeprisene fortsatte nedover fredag, men etter en liten vending midt på dagen, ble et fat Brent-olje omsatt for 53,75 dollar pr. fat ved børsslutt i Oslo, ned 1,1 prosent.Equinor falt 1,45 prosent til 183 kroner.Höegh-rallyFor flere aksjer bød også fredag på en tung dag, men for Höegh LNG endte dagen med et realt rally.Hele 18,6 prosent steg aksjen, og sluttet dermed på 41,2 kroner.Oppturen kom etter en ny milliardkontrakt for en av selskapets FSRU-er i Australia. Kontrakten er riktignok betinget av en endelig investeringsbeslutning. Analytikerne mener kontrakten, gitt at den realiseres, gir økt visibilitet og støtter et positivt syn på caset.Julehandel i egen bankBåde toppsjefen og markedssjefen i Bank Norwegian har kjøpt aksjer i morselskapet Norwegian Finans Holding fredag.Aksjen endte dagen opp 4,8 prosent til 66 kroner.Videre blant vinnerne finner vi Next Biometrics som endte opp 25,3 prosent, Navamedic som steg vel 15 prosent etter ansettelsen av ny toppsjef og Bergen Group som har fullført fusjonen med Endúr Holding AS med påfølgende navneskifte til Endúr ASA, og endte dagen opp 4,1 prosent.TapereEllers har Tvenge-dominerte Hiddn opplyst at eksisterende aksjonærer, samt nye investorer, har forpliktet seg til å delta i en rettet emisjon på 20 millioner kroner Makskurs ble oppgitt til 1,14 kroner.Det ble ikke veldig godt mottatt i markedet som sendte aksjen ned 5,9 prosent til 1,27 kroner.Element-sjefen feiret bursdag fredag, men markedet var ikke i feststemning og sendte kursen ned 10 prosent til 0,57 kroner. Vil vil også benytte anledningen til å ønske alle være kjære lesere en riktig god jul!