- For shipping kan dette være enormt

To meglerhus trekker frem tre shippingsegmenter som kommer spesielt godt ut av helgens G20-møte.

«Våpenhvilen» i handelskrigen mellom USAs Donald Trump og Kinas Xi Jinping, betyr ifølge Nordea «Risk on» i verdens aksjemarkeder.Et segment som drar spesielt nytte av helgens avtale om 90 dagers hvile i handelskrigen, er shipping.«Utfallet av møtet mellom presidentene i Kina og USA i helgen virker å være nær en «first-best»-løsning for shipping, da handelsubalansen vil bli redusert med mer amerikansk eksport til Kina, i stedet for mindre amerikansk import», heter det i en oppdatering fra Kepler Cheuvreux.«Vi vil tro at shippingaksjer vil dra betydelig nytte av denne «utrolige avtalen», noe som også burde blitt sett på aksjekursene i dag», skriver meglerhuset videre.Spesielt i tørrlast og bilfrakt ventes et lettelsesrally.De største vinnerne blant shippingaksjene mandag formiddag er dermed ikke overraskende tørrbulkrederiet Golden Ocean og bilskipsrederiet Wallenius Wilhelmsen.Begge stiger over fire prosent. Kan være enormtKina skal i henhold til avtalen kjøpe store mengder jordbruksprodukter, industri- og energiprodukter fra USA understreker Clarksons Platou Securities som mener det sannsynligvis dreier seg om soyabønner, LPG og LNG.I tillegg viser meglerhuset til en dagsfersk tweet fra Trump der han skriver at Kina vil redusere og fjerne tollavgifter på amerikansk bilimport.«For shipping kan dette være enormt. Det er definitivt det vi har ventet på», skriver meglerhuset som ikke er i tvil om hvem som har mest å vinne på nyheten.«Container shipping er klart den største vinneren», konkluderer meglerhuset og viser til at tre prosent av den globale containerhandelen er truet, og 34 prosent av handelen på tvers av Stillehavet.Oslo Børs' shippingindeks er ved 11-tiden opp 1,4 prosent etter å ha falt nær 17 prosent hittil i år.