Forsikringsfusjon fikk tommelen opp

Fremtind Forsikring ser dagens lys fra 1. januar.

SpareBank 1 Gruppen og DNB inngikk 24. september en avtale om å slå sammen sine forsikringsvirksomheter, og vil med det skape et av landets største forsikringsselskaper.I siste liten før jul, meldes det at fusjonen er godkjent av Finanstilsynet.Det sammenslåtte selskapet som får navnet Fremtind trer i kraft 1. januar 2019.- Vi fikk meldingen 21. desember, og vi gleder oss nå til å realisere morgendagens forsikringsselskap. Med Fremtind vil vi få større kraft til å videreutvikle innovative og kundevennlige løsninger, og komme enda raskere på banen med nye produkter til kundene, sier Turid Grotmoll, som blir administrerende direktør for Fremtind.Sigurd Aune går inn som konstituert administrerende direktør for SpareBank 1 Gruppen fra 1. januar.Det nye forsikringsselskapet vil ha rundt 900 ansatte og vil fra oppstarten være landets tredje største forsikringselskap, nest størst i privatmarkedet og det største med distribusjon gjennom bank.– Med Fremtind vil vi styrke distribusjonen av forsikring i bank over hele landet, gjennom bankenes til sammen 285 lokale kontorer, mobilbank, nettbank og kundesentre, sier Grotmoll.SpareBank 1-bankene vil distribuere forsikringene fra Fremtind under SpareBank 1-merkevaren, mens DNB vil distribuere forsikringene under merkevaren DNB, opplyses det.Videre fremgår det at, som et ledd i transaksjonen,  planen er å fisjonere de individuelle personrisikoforsikringene fra SpareBank 1 Forsikring AS (livselskapet) og DNB Livsforsikring AS, samt de bedriftsbetalte personrisikoforsikringene fra SpareBank 1 Forsikring AS, til det fusjonerte selskapet.Dette ventes å bli gjennomført i løpet av første kvartal 2019.