Forvalter: Investorene har all grunn til å være bekymret

Storebrand-forvalter Hans Thrane Nilsen ser nå noe han ikke har sett siden 2007, og han liker det ikke.

Eivind Yggeseth

Storebrand-forvalter Hans Thrane Nielsen ser en ting som bekymrer ham i kredittmarkedet. Den vekker minner om boligboblen i USA, skriver Dagens Næringsliv.- Spreadutganger i amerikanske pakkede lån. CDOer og CLOer, sier Thrane Nielsen, til avisen.- Det kom tilbake mellom 2014 og 2015. Da begynte man å selge CDOer igjen, altså pakker av gjeld. Og CLOer. Det er sånne ord som får en aksjeforvalter til å bli ganske olm, sier han, og forteller at bare de siste tre til fire månedene har rentene på disse gjeldspakkene steget to prosentpoeng.- At renten stiger så fort på sånne lån det har vi bare sett en gang før. Den utgangen har jeg ikke sett siden 2007 og det liker jeg ikke, sier Thrane Nilsen, og mener investorene har all grunn til å være bekymret.- Det er et varsko om at det er noe med tilbakebetalingsevnen til låntagerne som er forverret, sier forvalteren til DN.