Fremdeles ekstrem frykt på Wall Street

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,57 prosent og står i 6.616,86 poeng, mens Dow Jones står i 23.269,74 poeng etter en oppgang på 0,57 prosent.Torsdag la Dow Jones på seg 1,14 prosent og sluttet på 23.138,82. Til tross for oppgangen torsdag ligger det an til at desember kan bli den verste børsmåneden siden 1931.S&P 500 steg 0,85 prosent til 2.488,64 mens Nasdaq endte opp 0,38 prosent til 6.579,49.Frykt- og grådighetsindeksenCNN presenterer en «frykt- og grådighetsindeks» som sier noe om hva som nå driver markedet. En indeks på 50 er – ikke uventet – midt på treet, mens 0 indikerer ekstrem frykt og 100 indikerer ekstrem grådighet.Fredag er indeksen på åtte, hvilket indikerer ekstrem frykt. For en uke siden sto indeksen i fem (ekstrem frykt) mens den var på 19 (ekstrem grådighet) for en måned siden.Frykt- og grådighetsindeksen baserer seg på følgende faktorer:

  • Markedsvolatilitet (VIX)
  • Forskjellen i volum på aksjer som stiger og faller
  • Markedsmomentum
  • Etterspørselen etter (søppel)obligasjoner
  • Forholdet mellom aksjenes topp- og bunnoteringer
  • Forholdet mellom kjøps- og salgsopsjoner
  • Forholdet mellom obligasjoner og aksjer