Frykter ikke for tank etter OPEC-kutt

Bedre tider etter ratepress, tror Pareto.

Børs

Fredag ettermiddag ble OPEC og deres allierte enige om et produksjonskutt på 1,2 millioner fat per dag fra oktober 2018-nivået.OPEC-land (som ikke er unntatt) vil bidra med 800.000 fat, mens de allierte sørger for 400.000 fat per dag - hvorav Russland 230.000.Øyner ratepressClarksons Platou Securities mener dette kuttet er mindre bekymringsverdig for tank enn 2017-kuttet på 1,8 millioner fat per dag.Meglerhuset øyner ifølge TDN Direkt nå VLCC-rater på i snitt 30.000 dollar per dag i 2019, mot tidligere «base case» på 34.000 dollar.Pareto Securities ser for seg ratepress de neste månedene, men også en «ekte innhenting» fra 2. halvår 2019.Argumentasjonen går ifølge nyhetsbyrået ut på at IMO 2020-drevet etterspørsel og en ineffektiv global flåte vil klargjøre for «superrater».Samtidig tror meglerhuset at flåteveksten avtar betydelig.Ni svake måneder?Som Finansavisen nylig omtalte, mener DNB Markets nå at tank står overfor ni svake måneder.Meglerhuset tror ikke USA-eksport vil klare å kompensere for lavere OPEC-volumer.- USA har også logistikkproblemer, slik at produksjonsveksten ikke gjenspeiler seg i tilsvarende eksportvolumvekst av olje, sa analytiker Nicolay Dyvik til avisen.Han anslår at 20-30 prosent av USAs produksjon eksporteres.- Vi tror ikke amerikansk eksport eller skraping vil redde tankmarkedet denne gangen, skriver meglerhuset.

tank
opec
clarksons platou
pareto
dnb markets
Nyheter
Shipping
Børs