- Godt posisjonert for å stå imot volatilitet i oljeprisen

Analytikerne i DNB Markets anslår oljepris, og nedjusterer kursmål.

Brent 1. Posisjon handles i skrivende stund til 55,46 dollar per fat - ned 3,11 prosent, mot 57,27 dollar da Oslo Børs stengte onsdag.DNB Markets legger i sine analyser til grunn en Brent-oljepris i 2019 på 75 dollar per fat, med prognose om stigende pris gjennom året. For 2020 ser meglerhuset fortsatt en oljepris på 80 dollar fatet, skriver TDN Direkt.Meglerhuset mener nedrevidering av oljepriskonsensus ser unngåelig ut, men anser det som tilbakeskuende mekanisme ettersom aksjekursene allerede reflekterer oljeprisfall.For å reflektere oljeprisanslaget for 2019 nedjusterer DNB Markets ifølge nyhetsbyrået estimatet for inntjening per aksje for Equinor med 13 prosent for 2019, mens estimatene for 2020 holdes uendret.DNB mener likevel at Equinor, selv med nåværende oljepris, er godt posisjonert med en sterk prosjektpipeline.«Vi anser Equinor som godt posisjonert for å øke fremtidig produksjon, kontrollere kostnadene sine, og stå imot volatilitet i oljeprisen», heter det fra DNB Markets.Meglerhuset nedjusterer kursmålet på Equinor til 232 kroner fra tidligere 266 kroner per aksje.