Har ikke sett svakere krone på ti år

EURNOK stabiliserer seg på 10-tallet.

Tradisjonen tro har den norske kronen svekket seg kraftig mot slutten av året.EURNOK brøt 10,00-barrieren i noen minutter på julaften, og det samme har skjedd flere ganger siden.Utover ettermiddagen torsdag ser krysningen ut til å ha stabilisert seg på 10-tallet.På det svakeste i dagens handel har EURNOK vært oppe i 10,0495, mens siste notering er 10,0371.Dette er første gang på ti år at euroen koster over ti kroner, og svekkelsen i løpet av desember er nå på rundt 30 øre.- Perifert markedVi gjør oppmerksom på at EURNOK var farlig nær 10-tallet 21. desember i fjor, nærmere bestemt 9,9930.- Nok en gang har vi sett en forverring av likviditeten mot slutten av året, noe som har forsterket det negative presset fra internasjonale faktorer. For mange utenlandske investorer er det norske kronemarkedet et perifert marked, sier valutaanalytiker Kristoffer Kjær Lomholt i Danske Bank Markets til dn.no.- Den siste svekkelsen bør ses i lys av det betydelige nedsalget i risikofylte aktiva som aksjer, men også olje, legger han til.Det er likevel et lite stykke igjen til nivåene fra julen i 2008, da EURNOK var oppe i 10,1390.