Hexagon Composites får tommel opp i USA

- Dette er en milepæl, sier Hexagon-direktør.

Hexagon Composites opplyser i en melding at selskapet har fått spesialgodkjenning fra det amerikanske transportdepartementet for et gasstransportsystem.Ifølge Hexagon innebærer dette produksjon, merking, salg og bruk av selskapets 500 og 950 bar sylindere til transportmoduler i USA, for hydrogen og andre gasser.- DOT-godkjenningen er en milepæl for hydrogenfyllemarkedet, hvor høyere trykk er etterspurt for å flytte mer hydrogen per tur, som igjen reduserer den samlede prisen for hydrogen ved pumpen, sier Hartmut Fehrenbach, direktør for hydrogendistribusjon i Hexagon. Hexagon blir dermed det første selskapet som får tillatelse for 950 bar, heter det i meldingen. - Å kunne flytte 950 bar trykksystemer over vei muliggjør implementasjonen av mobile hydrogenfyllestasjoner for kjøretøy som bruker 700 bar innebygde lagertanker, opplyser Hexagon.Aksjen er opp 2,9 prosent til 22,95 kroner på Oslo Børs.