Hydro sparket 53 ansatte i Brasil

- En veldig trist dag.

Roberto Ribeiro

Norsk Hydro ga tirsdag 53 ansatte ved aluminaraffineriet Alunorte i Brasil om at de kunne snu i døren, skriver DN.Oppsigelsen kommer én uke før feiringen av brasiliansk jul 25. desember.- Det er en veldig trist dag. Vi var ikke forberedt på dette, sier lederen for fagforeningene ved Alunorte, Gilvandro Brigida.Informasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro avviser overfor avisen at Hydro forbereder seg på at krisen vil fortsette i lang tid.- Bakgrunnen for endringen som nå er gjennomført er overgangen fra trommelfilter til den nye pressfilterteknologien, og ikke knyttet til andre vurderinger eller forventninger, skriver han i en e-post til DN.Norsk Hydro faller 4,4 prosent til 38,77 kroner på Oslo Børs torsdag ettermiddag.Aksjen er dermed blant mange årsaker til at hovedindeksen på Oslo Børs er ned 2,3 prosent til 805,87 i skrivende stund.