Paul Kleiven

- Investorer er bekymret og nervøse

Nordea Wealth Management-strateg om inflasjonsdata, ledende indikatorer, sentralbankmøter, og forhåpentligvis ikke nye tweets.

Etter forrige så meget turbulente uke kan vi denne uken ifølge sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management se frem til inflasjonsdata, tall for industriproduksjon og foreløpige ledende indikatorer fra USA.Det kommer også en rekke nøkkeltall fra Kina, inkludert kredittvekst, investeringer, detaljhandelstall, boligpriser og ikke minst industriproduksjon.«Handelstallene fikk vi allerede i helgen, og de var svært svake. Inflasjonen kom inn noe under det som var ventet», skriver Husebye Rein.I tillegg får vi foreløpige ledende indikatorer fra eurosonen og tall for industriproduksjonen.Fra Japan fikk vi reviderte, og dessverre ifølge sjefstrategen svært svake BNP-tall for 3. kvartal i natt. Foreløpig PMI for industrien får vi senere denne uken.«Investorer er bekymret og nervøse for om vi snart kommer inn i en økonomisk nedtur, resesjon. Kommer data inn som ventet denne uken, vil det i alle fall ikke indikere at en resesjon er nært forestående», mener Husebye Rein.Lite handlingsromRentemøte i eurosonen vil trolig få mye oppmerksomhet, da det ventes at ECB vil avslutte kvantitativ stimuli.«Likevel, økonomiske data fra eurosonen har vært på den svake siden i hele år, og inflasjonen er langt fra målet. Draghi har dermed ikke mye handlingsrom til å signalisere en stor endring i fremdeles stimulerende pengepolitikk», skriver sjefstrategen i rapporten. Det blir rentemøte også i Norge, uten at det pleier å påvirke aksjemarkedet.«Vi få dessuten håpe at Trump avstår fra å tvitre denne uken. Markedsuroen fortsetter å prege markedene og uken begynner med klar nedgang i Asia», avslutter Husebye Rein.Åpner nedOslo Børs faller i åpningen mandag.Etter to minutters handel står hovedindeksen i 835,94, ned 0,97 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 119 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,57 prosent til 62,02 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,10 prosent til 52,56 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,11 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også