IT-selskapenes nedgang er på 16,8 prosent. Hovedindeksen har i samme periode kun hatt en nedgang på 6,4 prosent, skriver Finansavisen.Norske IT-giganter som Otello, Nordic Semiconductor og Evry har falt 32, 26 og 10 prosent på børsen.– Jeg mener at mange av aksjene i utgangspunktet har fått ufortjent mye juling og blitt dratt ned av FAANG i USA, som ikke er relatert til mange av selskapene i Oslo. I tillegg har mange av aksjene dårlig likviditet, sier Petter Kongslie, analytiker i SpareBank 1 Markets.FAANG er forkortelsen for Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google. Disse amerikanske teknologiselskapene har hatt en blytung høst med nedtur etter nedtur i børsmarkedet. Spesielt Wall Street Journals oppslag om svekkede iPhone-salg var i høst med på å skape stor bekymring blant teknologiselskapene.(©NTB)