Kjempeopphenting på Wall Street - Nasdaq i pluss

Renterally etter Wall Street Journal-oppslag.

Etter en knallrød start , bedret stemningen på Wall Street seg utover torsdagen.Til slutt endte Dow Jones ned 0,32 prosent (79 poeng) til 24.947,67, Nasdaq opp 0,42 prosent til 7.188,26 og S&P 500 ned 0,15 prosent til 2.695,95.Dow Jones var på dagens laveste ned 780 poeng.RenterallyEt oppslag i Wall Street Journal om at Federal Reserve vurderer å innta en vente og se-holdning til renteøkninger ble en oppmuntring for investorene. Ifølge avisen vet komitémedlemmene i den amerikanske sentralbanken ikke hva det neste trekket skal være etter desember-møtet.Børsene falt kraftig fra start, på økt usikkerhet rundt «våpenhvilen» mellom USA og Kina etter arrestasjonen av finansdirektøren i Huawei, Wanzhou Meng, i Canada. Bakgrunnen skal være at amerikanske myndigheter mistenker Meng for å ha brutt sanksjoner mot Iran.- Fallet ikke overDette har naturligvis fått bekymringene rundt den spente handelssituasjonen mellom landene til å blusse opp igjen.- Investorene er redde for at handelsavtalen med Kina ikke er så god som (president Donald) Trump sa den var. Resesjonsfrykt begynner også å feste seg i markedet. Det er helt klart tryggere å være i kontanter nå. Jeg tror ikke fallet er over, sier direktør Mark Esposito i Esposito Securities til CNBC.Tech-trio trakk oppNasdaq endte altså i pluss, takket være både Amazon, Netflix og Alphabet.Førstnevnte steg 1,9 prosent til 1.699,19 dollar, sistnevnte 1,7 prosent til 1.078,63 dollar, mens Netflix la på seg 2,7 prosent til 282,88 dollar.Apple trakk derimot ned 1,1 prosent til 174,72 dollar etter at UBS kuttet kursmålet fra 225 til 210 dollar.Meglerhuset ser nå det svakeste «purchase intent» for iPhone på fem år, går ifølge CNBC frem av et notat.Nå er Amazon størst Dermed passerte Amazon Apple i børsverdi. Det samme gjorde Microsoft, som steg 0,6 prosent til 109,19 dollar.Amazon leder da med sine 851,3 milliarder dollar, foran Microsoft og Apple på hhv. 848,0 og 847,2 milliarder dollar. Beregningene er basert på samme antall aksjer som ble benyttet ved utregningen av EPS (resultat per aksje) i siste kvartalsrapport.Banker fikk bankStorbanker som JP Morgan, Citigroup og Bank of America trakk alle ned.Førstnevnte falt 1,9 prosent til 105,19 dollar, sistnevnte 2,1 prosent til 26,28 dollar, mens Citigroup gikk tilbake 3,5 prosent til 60,06 dollar.Månedens viktigstePå makrofronten kom en dobbel dose med skuffende jobbtall før morgendagens viktige arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls).Rapporten er av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.Konsensus peker ifølge vår makrokalender mot at 205.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i november. Det vil i så fall være ned fra 250.000 i oktober.Arbeidsledigheten ventes uendret på 3,7 prosent.Den viktige non-manufacturing ISM-indeksen (for innkjøpssjefene i tjenesteytende sektor, red.anm.) var likevel et lyspunkt.