Klatret til topps etter laksefest - aksje raste til ny bunn-notering

Ved lunsjtider hadde Oslo Børs hentet inn morgenens børsfall.Likevel endte det med en solid børsnedgang mandagVed børsslutt står hovedindeksen i 819,83, ned 1,13 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3.745 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen har snudd ned, og er ned 0,48 prosent til 59,97 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 1,48 prosent til 50,42 dollar fatet.Prisen falt ifølge TDN Direkt utover ettermiddagen og kvelden fredag, samtidig som Baker Hughes' seneste riggtelling  viste at antallet aktive oljerigger i USA falt fire rigger til 873 i uken som sluttet 14. desember.- Ikke en gang et fall i riggtellingen kan fjerne disse bekymringene, sier ANZ-analytikere i et notat ifølge nyhetsbyrået, med henvisning til de overordnede markedsbekymringene for et overtilbud og en svakere økonomisk situasjon.Videre tviler noen analytikere på at de planlagte Opec/ikke-Opec-kuttene vil være tilstrekkelig for å rebalansere oljemarkedene.- Jeg tror ikke Opec-kuttene vil fungere denne gangen, med Qatar som går ut og Iran som nekter å kutte, samtidig som det er et stort spørsmålsteng når Russland går til det avtalte nivået. Samtidig vil USA-produksjonen fortsette å øke. Så hele byrden vil effektivt være på Saudi-Arabia, som er under et alvorlig press fra Trump uansett, sier Trifecta-sjef Sukrit Vijayakar til Reuters, ifølge TDN Direkt.Equinor er ned 2,06 prosent til 190,35 kroner, mens Aker BP svekket seg 3,14 prosent til 228,60 kroner. DNO falt 3,64 prosent til 13,64 kroner.Lakseaksjene slo tilbake Fredag gikk flere av lakseaksjene på en skikkelig smell , og Grieg Seafood sto for det største fallet med en nedgang på hele 7,7 prosent. Mandag revansjerer både aksjen og resten av sektoren seg. Sparebank 1 Markets oppgraderer laksesektoren  fra nøytral til kjøp, går det ifølge TDN Direkt frem av en oppdatering mandag.- Sektoren har historisk vært svært robust i turbulente markeder, og med lavere prisforventninger for 2019 finner vi sektoren attraktiv fra et risk/reward-perspektiv, skriver analytiker Tore A. Tønseth.SalMar steg 2,60 prosent til 458,40 på høyt volum. Grieg Seafood styrket seg 3,25 prosent til 104,70 kroner. Lerøy-aksjen er ned 1,04  prosent til 68,38 kroner. Scottish Salmon Company klatret 8,65 prosent til 14,45 kroner.Kun Atlantic Petroleum steg mer, som toppet vinnerlisten med en oppgang på 13,29 prosent til 8,95 kroner.  MilliardkontraktSubsea 7 melder mandag at de har blitt tildelt en "sizeable" kontrakt med Shell  i den britiske delen av Nordsjøen. Kontrakten er tildelt i forbindelse med Shearwater Fulmar Gas Line (FGL) Re-Plumb-prosjektet.I en separat melding mandag fra Woodside, fremgår det at partnerskapet Subsesa Integration Alliance, som består av består av Subsea 7, OneSubsea og Sclumberger, er tildelt en FEED-kontrakt for SNE-utviklingen utenfor Senegal. Subsea 7-aksjen falt 2,81 prosent til 83,70 kroner.PolarcusPolarcus har mottatt en kontrakt for et XArray-seismikkprosjekt i Vest-Afrika, opplyses det i en melding.Prosjektet starter i 1. kvartal 2019, med en varighet på cirka to måneder.Aksjen endte likevel ned 5,09 prosent til 1,04 kroner. Straffes etter tilbakestegQ-Free trekker seg fra anbudsprosessen for levering av et bompengesystem i Jakarta, Indonesia, ifølge en melding. Avgjørelsen er en konsekvens av tidslinjene og utfallet, prosjektstrukturen, finansiering, og ventet lønnsomhet sammenlignet med alternative markedsmuligheter på mellomlang og kort sikt, opplyses det.Aksjen falt 5,29 prosent til 7,16 kroner. Mangler likviditet DNB Markets gjentar mandag i en oppdatering sitt tidligere syn om at Avance trolig ikke har tilstrekkelig likviditet til å konvertere skipene sine til å bli LPG-drevne eller til installere scrubbere uten å hente egenkapital, melder TDN Direkt.Meglerhuset viser til at Avance har gjort det dårligere enn BW LPG i spotmarkedet med 3.000 dollar per dag de siste to årene.Avance-aksjen falt 8,78 prosent til 14,65 kroner, som er ny all-time low. BW LPG er ned 3,78 prosent til 28,00 kroner. Vinnere og taperePå taperlisten topper en trio fra Merkur Market. TargetEveryOne falt 31,58 prosent, mens WR Entertainment og Lifecare falt 23,23 og 16,64 prosent. Blant de mest omsatte aksjene, i tillegg til de allerede nevnte olje- og lakseaksjene, er det mye rødt.DNB er ned 1,34 prosent, mens Yara og Norsk Hydro svekket seg 2,54 og 0,25 prosent. Storebrand og Norwegian Finans Holding er ned 3,28 og 1,43 prosent.Orkla steg 0,66 prosent, mens Telenor la på seg 0,18 prosent.