Krakket onsdag - nå kutter analytikerne

XXL stupte onsdag hele 30,14 prosent til 27,00 kroner, med en laveste notering på 21,65 kroner. Torsdag morgen åpnet den opp, men er nå ned 2,59 prosent til 26,30 kroner.Bakgrunnen for krakket var at sportsgiganten tirsdag ettermiddag sendte ut et resultatvarsel om skuffende utvikling i 4. kvartal , hvor volumet har vært lavt i alle markedene både i perioden før og etter Black Friday-kampanjene.- XXL har rett og slett ikke kontroll. De har solgt varer med tap, og enkeltbutikker har hatt individuelle priser. De har ikke oversikt, sa  analytiker i Kepler Cheuvreux, Christian Olsen Nordby , til Hegnar.no onsdag.Torsdag endrer flere av de største meglerhusene sine anbefalinger og kursmål på aksjen, melder TDN Direkt.Hold og selgNordea Markets nedgraderer nå XXL fra kjøp til hold, mens DNB Markets går fra hold til selg . Sistnevnte kutter samtidig kursmålet på aksjen fra 40 til 23 kroner, og mener forventninger om fortsatt relativ høy vekst vil kunne forsvare en premie på verdsettelsen, men ser fortsatt usikkerhet i aksjen.Nordea Markets mener på sin side at det er for tidlig å ta en posisjon i selskapet.«XXL sliter med å tilpasse seg stadig forverrede markedsforhold, noe som gjør at vi nedjusterer estimatene for salgsvekst og bruttomargin nokså signifikant for 2019-20», skriver meglerhuset de i en rapport, og legger til at dersom XXL kan levere på sin strategiske plan, så ser meglerhuset en oppside fra dagens kursnivå.Kutter kursmålABG Sundal Collier og SEB gjør ifølge TDN Direkt også endringer og nedjusterer sine kursmål på aksjen.ABG Sundal Collier mener verdsettingen i XXL ser mer og mer attraktiv ut, men vil ha mer detaljer rundt driften i fjerde kvartal. Til tross for at meglerhuset ser solid oppside når markedet normaliserer seg, nedjusterer de kursmålet på aksjen fra 41 til 27 kroner.SEB nedjusterer også sitt kursmål på aksjen - fra 43 til 28 kroner. «Vi har kuttet utsiktene for inntjening pr aksje med rundt 30 prosent for 2019 og 2020», skriver SEB.- Ikke kontroll- XXL har rett og slett ikke kontroll. De har solgt varer med tap, og enkeltbutikker har hatt individuelle priser. De har ikke oversikt, sa  analytiker i Kepler Cheuvreux, Christian Olsen Nordby, til Hegnar.no onsdag.Kepler Cheuvreux's siste anbefaling på XXL var kjøp, med et kursmål på 50 kroner. Mye tyder på at dette blir satt kraftig ned.- Akkurat nå har vi ingen anbefaling og aksjen er hos oss «under review». Så vi må rett og slett sette oss ned og ta en gjennomgang, sa Olsen Nordby.Hos SpareBank 1 Markets satt de tirsdag en salgsanbefaling på XXL, med et kursmål på 28 kroner.Danske Bank Markets, med analytiker Martin Stenshall i spissen, nedgradert sin anbefaling fra kjøp til selg, og kuttet samtidig kursmålet fra 55 til 24 kroner.