Kun én gang har det blitt skrapet flere tankskip enn i år

Tilbøyeligheten til å skrape tankskip har vært særdeles høy i år, nærmere bestemt den nest høyeste noensinne. Det har bidratt positivt til markedet. 

Nylig sendte AET Tankers fire tankskip av typen Aframax til skraphaugen, ifølge Vesselsvalue.Det har bidratt svært positivt til nettopp det tanksegmentet som virkelig hatt fått en opptur den seneste tiden, slik Hegnar.no skrev onsdag.Les også: Tjener 700.000 kroner dagen for å frakte NordsjøoljeAframax-flåten er nå uendret sammenlignet med starten av året, ifølge Clarksons Platou.Det høye antallet skip sendte til skraping skyldtes at fraktmarkedet var svært dårlig frem til slutten av tredje kvartal.Ifølge Pareto Securities dreier det seg om totalt 50 aframaxer som har blitt solgt til skraping hittil i år - det høyeste antallet noensinne for denne tankstørrelsen.Pareto skriver i en oppdatering at den totale kapasiteten som er tatt ut av tankmarkedet, inkludert VLCC-er, Suezmaxer og Aframaxer, ser ut til å gjøre 2018 til det nest mest "skrape-intensive" året noensinne etter rekordåret 1985.