Laksefest på børsen - meglerfavoritt klatrer

Oslo Børs har hentet inn børsfallet fra tidligere mandag. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 830,86, opp 0,01 prosent. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.169 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er opp 1,05 prosent til 60,90 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,96 prosent til 51,69 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,92 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Prisen falt ifølge TDN Direkt utover ettermiddagen og kvelden fredag, samtidig som Baker Hughes' seneste riggtelling  viste at antallet aktive oljerigger i USA falt fire rigger til 873 i uken som sluttet 14. desember.- Ikke en gang et fall i riggtellingen kan fjerne disse bekymringene, sier ANZ-analytikere i et notat ifølge nyhetsbyrået, med henvisning til de overordnede markedsbekymringene for et overtilbud og en svakere økonomisk situasjon.Videre tviler noen analytikere på at de planlagte Opec/ikke-Opec-kuttene vil være tilstrekkelig for å rebalansere oljemarkedene.- Jeg tror ikke Opec-kuttene vil fungere denne gangen, med Qatar som går ut og Iran som nekter å kutte, samtidig som det er et stort spørsmålsteng når Russland går til det avtalte nivået. Samtidig vil USA-produksjonen fortsette å øke. Så hele byrden vil effektivt være på Saudi-Arabia, som er under et alvorlig press fra Trump uansett, sier Trifecta-sjef Sukrit Vijayakar til Reuters, ifølge TDN Direkt.Equinor er ned 1,05 prosent til 192,30 kroner, mens Aker BP svekkes 1,19 prosent til 233,20 kroner. DNO stiger 0,18 prosent til 14,18 kroner.MilliardkontraktSubsea 7 melder mandag at de har blitt tildelt en "sizeable" kontrakt med Shell  i den britiske delen av Nordsjøen. Kontrakten er tildelt i forbindelse med Shearwater Fulmar Gas Line (FGL) Re-Plumb-prosjektet.I en separat melding mandag fra Woodside, fremgår det at partnerskapet Subsesa Integration Alliance, som består av består av Subsea 7, OneSubsea og Sclumberger, er tildelt en FEED-kontrakt for SNE-utviklingen utenfor Senegal. Subsea 7-aksjen faller 1,62 prosent til 84,72 kroner.Lakseaksjene revansjerer segFredag gikk flere av lakseaksjene på en skikkelig smell , og Grieg Seafood sto for det største fallet med en nedgang på hele 7,7 prosent. Mandag revansjerer både aksjen og resten av sektoren seg. Sparebank 1 Markets oppgraderer laksesektoren fra nøytral til kjøp, går det ifølge TDN Direkt frem av en oppdatering mandag.- Sektoren har historisk vært svært robust i turbulente markeder, og med lavere prisforventninger for 2019 finner vi sektoren attraktiv fra et risk/reward-perspektiv, skriver analytiker Tore A. Tønseth.SalMar stiger 4,03 prosent til 464,80 på høyt volum. Grieg Seafood styrker seg 4,14 prosent til 105,60 kroner. Lerøy-aksjen er opp 0,58  prosent til 69,50 kroner. Bakkafrost klatrer 1,18 prosent til 428,00 kroner, mens Scottish Salmon Company er opp 1,88 prosent til 13,55 kroner. Straffes etter tilbakestegQ-Free trekker seg fra anbudsprosessen for levering av et bompengesystem i Jakarta, Indonesia, ifølge en melding. Avgjørelsen er en konsekvens av tidslinjene og utfallet, prosjektstrukturen, finansiering, og ventet lønnsomhet sammenlignet med alternative markedsmuligheter på mellomlang og kort sikt, opplyses det.Aksjen faller 4,76 prosent til 7,20 kroner. Mangler likviditet DNB Markets gjentar mandag i en oppdatering sitt tidligere syn om at Avance trolig ikke har tilstrekkelig likviditet til å konvertere skipene sine til å bli LPG-drevne eller til installere scrubbere uten å hente egenkapital, melder TDN Direkt.Meglerhuset viser til at Avance har gjort det dårligere enn BW LPG i spotmarkedet med 3.000 dollar per dag de siste to årene.Avance-aksjen faller 6,66 prosent til 14,99 kroner. BW LPG er ned 3,51 prosent til 28,08 kroner. Vinnere og tapereVinnerlisten toppes av Lavo.tv, som er notert på Merkur Market. Aksjen stiger 10,71 prosent til 0,31 kroner. Bak følger lakseduoen SalMar og Grieg Seafood. På taperlisten topper to Merkur Market-noterte aksjer. Cowboyaksjen WR Entertainment faller 18,18 prosent til 0,08 kroner, mens Lifecare er ned 16,50 prosent til 0,50 kroner. Blant de mest omsatte aksjene, i tillegg til de allerede nevnte olje- og lakseaksjene, er det blandet stemning.DNB er ned 0,58 prosent, Telenor faller 0,26 prosent, og Yara svekkes 0,32 prosent. Norsk Hydro styrkes derimot 1,30 prosent og Orkla er foreløpig opp 1,14 prosent.