Laksesjef gir seg

Inge Berg gir seg som toppsjef for Nordlaks.

Inge Berg gir seg som leder for Nordlaks-konsernet, skriver iLaks tirsdag.Eirik Welde tiltrer som ny konsernsjef 1. januar 2019.Berg, som er gründer og største eier i Nordlaks, har vært leder av selskapet siden starten i 1989.Nå går han inn i en nyopprettet stilling som direktør for strategi, konsept- og prosjektutvikling.– Drivkraften min har alltid vært å skape varige verdier her hjemme i Nord-Norge. Jeg er stolt av at vi har klart å utvikle Nordlaks til en sterk bedrift med attraktive arbeidsplasser. Hvis vi skal klare å få til en bærekraftig vekst i norsk havbruksnæring så krever det at vi har fullt fokus på både drift og utvikling, og at vi klarer å tenke nytt om de utfordringene næringen har i dag. Etter mange år i sjefsstolen gleder jeg meg til å kunne bruke all min tid på slike prosjekter og å ha et sterkere fokus på fremtid og utvikling enn hva som er mulig med dagens organisering. Jeg har full tillit til at Eirik vil lede Nordlaks videre på beste måte, sier Inge Berg til iLaks. Kapital vurderte tidligere i høst Bergs formue til 9,5 milliarder kroner, noe som holdt til en 20. plass på 400-listen.Mer om Kapitals 400 rikeste finner du her