Massesøksmål mot Marine Harvest

Fiskere går til massesøksmål mot Marine Harvest etter lakserømming.

I begynnelsen av juli ble anlegget Punta Redonda i Chile utsatt for uvær som førte til «betydelig rømming» av fisk. I etterkant har anlegget blitt tømt, og selskapet har selv etter en telling meldt om at snaut 700.000 fisk har rømt. Oppdrettsselskapet fikk frist på 30 dager til å fange minst ti prosent av den rømte laksen for å unngå sanksjoner. Bare 38.000 fisk ble gjenfanget. Totalt 257 fiskere har nå tatt ut sivilt søksmål mot selskapet etter rømmingen, og krever rundt 32 millioner kroner (2,6 millioner chilenske pesos) i kompensasjon, ifølge iLaks.Fiskerne forlanger blant annet å vite nøyaktig hva som har skjedd, og hva konsekvensene er for økosystemet, skriver nettstedet.Marine Harvest er ennå ikke varslet om mulige søksmål, ifølge iLaks.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også