Meglerhus jekker opp flere lakseaksjer

Nordea ser saftig oppside i flere lakseaksjer.

Nordea Markets ser attraktiv oppside i de fleste lakseselskapene, ifølge en oppdatering onsdag, skriver TDN Direkt.Meglerhuset forventer at den lave tilbudsveksten i 2019 vil løfte lakseprisen med åtte prosent til 64 kroner, som fortsatt er deres estimat for 2019 til 2021.«Oppgang i lakseprisen er konsistent med situasjonen i tidligere år hvor tilbudsveksten har sunket betraktelig. Basert på våre estimater med en høyere laksepris og utflating av kostnadsnivået, forventer vi at marginene vil øke», skriver Nordea Markets.Meglerhuset forventer nå at det chilenske tilbudet vil øke med 23 prosent i 2018, mens det forventes en nedgang på fem prosent i 2019. Dette vil ifølge Nordea bringe den globale tilbudsveksten for 2018 til 9,3 prosent fra tidligere 6,2 prosent, mens det forventes 2,7 prosent vekst fra tidligere 4,1 prosent for 2019.Nordea Markets ser 30 prosent oppside i Marine Harvest, som er meglerhusets toppvalg, og oppgraderer aksjen til kjøp fra tidligere hold.Videre oppgraderes anbefalingen på Bakkafrost til kjøp fra tidligere hold, samtidig som kursmålet settes til 500 kroner. Meglerhuset ser dermed en oppside på 14 prosent fra dagens nivåer.«Selskapets fisk er normalt av større størrelse, noe vi forventer kan resultere i at marginene øker relativt til Bakkafrosts konkurrenter», skriver Nordea.Norway Royal Salmon oppgraderes også til kjøp fra hold med et kursmål på 230 kroner, noe som betyr at meglerhuset øyner en oppside på nær 22 prosent fra dagens nivåer.