Meglerhus stokker om – anbefaler åtte aksjer

Børs

I forrige uke klatret porteføljen til SpareBank 1 Markets tre prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 1,6 prosent. Det betyr at porteføljen er opp 7,3 prosent hittil i år mens OSEBX kan vise til en oppgang på 5.6 prosent.Denne uken velger analytikerne å kvitte seg med Norwegian til fordel for DNB og Norsk Hydro. Årsaken til det er en viss risiko knyttet til trafikktallene denne uken.DNB får et kursmål på 165 kroner.- Aksjen har falt fra en topp på 173 kroner i slutten av september til under 150 kroner i dag. Vi tror dette er drevet av fallet i oljeprisen samt at aksjen har blitt trukket ned av nordisk bank, med Danske Bank og Nordea i spissen, skriver analytikerne.SpareBank 1 Markets minner om at P/E er ned til 9,6x 2019-inntjening på estimater som antar tre prosent lånevekst, stabile marginer og normaliserte og høyere lånetap. I dag handler aksjen på 1,17 P/B med en ROE på 11 prosent.Norsk Hydro får et kursmål på 60 kroner.- På dagens priser taper 40 prosent av aluminiumprodusenter penger. Dette kan ikke fortsette, så 1) enten må prisen på aluminium signifikant opp eller 2) går aluminaprisen ned. Sistnevnte skjer ikke før Alunorte starter opp 100 prosent, skriver SpareBank 1 Markets.Kjøpsanbefalingene:

  • Kid Interiør
  • Kitron
  • Yara
  • Aker BP
  • DNO
  • Spectrum
  • DNB
  • Norsk Hydro

børs
sparebank 1 markets
dnb
norsk hydro
norwegian air shuttle