Milliardkontrakt til Skanska

Skanska har signert kontrakt om bygging av Nordøyvegen.

Skanska Norge og Statens vegvesen har signert kontrakt om byggingen av Fv. 659 Nordøyvegen i Møre og Romsdal, ifølge en melding fredag.Kontraktsummen er på 2,982 milliarder kroner, opplyses det.Skanska vant konkurransen om å bygge Nordøyvegen i august 2018. Siden den tid har Møre og Romsdal fylkeskommune jobbet for å sikre finansiering. 11. desember ble prosjektet vedtatt av fylkestinget og nå er kontrakten om bygging signert.Det skal til sammen bygges 13 kilometer undersjøisk tunell, fordelt på tre tuneller. I tillegg kommer åtte kilometer vei i dagen, hvorav tre bruer. Nordøyveien vil gi fergefri vei til Lepsøya, Harmasøya, Skuleøya/Flemsøya, Fjørtofta, og Harøya. Fra 1. januar 2020 blir alle disse øyene en del av nye Ålesund kommune og veisambandet vil gi et godt grunnlag for framtidig vekst og verdiskaping ute på øyene, heter det i meldingen.- Vi er veldig glad for å få tilliten til å gjennomføre dette viktige fastlandssambandet som vil gi bedre rammevilkår for både næringsdrivende og lokalbefolkningen på Nordøyane. Det er nettopp muligheten til å bruke vår erfaring og kompetanse til å gjøre en forskjell for samfunnet som trigger oss aller mest med dette prosjektet, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for anleggsvirksomheten i Skanska Norge.Arbeidene på Nordøyvegen starter opp i mars 2019 og kontrakten skal overleveres innen mai 2022.