Milliardkontrakt til Subsea 7

Kan ha en verdi på opp til 1,3 milliarder kroner. 

Undervannsentreprenøren Subsea 7 har ifølge en melding mandag morgen blitt tildelt en "sizeable" kontrakt med Shell i den britiske delen av Nordsjøen.Kontrakten er tildelt i forbindelse med Shearwater Fulmar Gas Line (FGL) Re-Plumb-prosjektet.Arbeidet innebærer ingeniørtjenester, innkjøp, konstruksjon og installasjon (EPCI).Arbeidet med prosjektledelse, ingeniør- og innkjøptjenester har allerede startet i Aberdeen, opplyses det, mens offshoreaktivitetene har planlagt oppstart i 2019.En "sizeable" kontrakt defineres som en kontrakt på mellom 50 og 150 millioner dollar, eller mellom 430 millioner kroner og 1,3 milliarder kroner.I en separat melding mandag fra Woodside, fremgår det at partnerskapet Subsesa Integration Alliance er tildelt en FEED-kontrakt for SNE-utviklingen utenfor Senegal.Dette partnerskapet består av Subsea 7, OneSubsea og Sclumberger.FID (endelig investeringsbeslutning) er ventet til midten av neste år.