Milliardtvist løst: Angola kjøper to nye super-rigger

DSME-verftet og det statlige angolske oljeselskapet har omsider kommet frem til en løsning når det gjelder to boreskip som ble bestilt for fem år siden. 

I november skrev Hegnar.no at troen på å få betalt hele eller deler av et utestående milliardbeløp for bestillingen av to boreskip, begynte å øke for Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).I 2013 bestilte det statlige angolske oljeselskapet Sonangol EP to boreskip fra det koreanske verftet for 1,24 milliarder dollar, tilsvarende rundt 10,9 milliarder norske kroner. Leveringen var opprinnelig planlagt til 2016, men denne ble utsatt - som for så mange andre - på grunn av krisen som startet å herje oljeindustrien i 2014.Nå har imidlertid partene kommet til en løsning, ifølge en melding fra verftet. Boreskipene skal leveres til Sonangol i løpet av første kvartal 2019.DSME vil motta rundt 800 millioner dollar, eller om lag syv milliarder kroner, når leveringen er fullført.