Monaco-rederi tar over Nordic American Offshore

Spytter inn penger og tar over flere toppstillinger. - Jeg tror NAO har alle de nødvendige egenskapene for å lykkes, sier den nye toppsjefen.  

Scorpio Group har tatt kontroll over Herbjørn Hanssons offshorerederi Nordic American Offshore (NAO) etter å ha gått inn med fem millioner dollar, eller rundt  43 millioner kroner, i en rettet emisjon.Det kommer frem i en melding onsdag. Transaksjonen der Clarksons Platou Securities var finansiell rådgiver, innebærer at Scorpio-konsernets konsernsjef Emanuele Lauro går inn som ny konsernsjef og styreleder i offshorerederiet.Også Scorpios president Robert Bugbee og driftsdirektør Camron Mackay går inn i tilsvarende roller i NAO.Hansson trekker seg fra både ledelse og styret og kan dermed rette fokuset mot tankrederiet Nordic American Tankers. Marianne Lie går ut av ledelsen, men beholder plassen i styret. Aksjer på billigsalgKursen i emisjonen var på 0,42 dollar pr. aksje, noe gir Scorpio kontroll over rett under 20 prosent av selskapets utestående aksjer.NAO-aksjen ble omsatt for over 80 cent i starten av november, men da det ble kjent at den planlagte fusjonen med kanadiske Horizon Maritime ble skrinlagt senere samme måned, stupte kursen.- Dette selskapet skal vi veldig stort og ikke minst veldig lønnsomt. Vi snakker om fremtidige investeringer på mellom 2 og 3 milliarder kroner, og jeg blir sjef for hele butikken, sa styreleder Herbjørn Hansson til Finansavisen i forbindelse med fusjonsannonseringen.Det tok ikke lang tid før butikken ble overtatt av noen andre. Siden årsskiftet har NAO mistet rundt to tredjedeler av sin børsverdi. På gjeldende kurs er selskapets markedsverdi vel 26 millioner dollar, eller omkring 224 millioner kroner.Hyller Hansson- Jeg er beæret over å få lede dette selskapet gjennom det neste steget i dets utvikling, sier Lauro i en kommentar.- Selv om det er kortsiktige utfordringer i offshoremarkedet, tror jeg at NAO har alle de nødvendige egenskapene for å lykkes på lengre sikt; folk av høyt kaliber, solide eiendeler og sterke relasjoner med nøkkelinteressenter, først og fremst sine långivere og aksjonærer, sier han videre og poengterer at fokus de kommende ukene vil være å sikre selskapets posisjon for et bedre marked.Lauro mener Hansson fortjener skryt for hans visjon og lidenskap for selskapet.- Jeg vil gjerne takke Mr. Hansson for hans engasjement og støtte de siste dagene; det er et testament til hans lojalitet til forretningen. Han har bygget en verdig plattform med en lovende fremtid som jeg vil jobbe hardt med mine kolleger for å realisere, sier han. Emisjonen og styreendringene har blitt godkjent av både styret og de største aksjonærene i NAO som har en flåte på ti moderne forsyningsskip bygget mellom 2012 og 2016, derav ett ligger i opplag. Den Monaco-baserte Scorpio-gruppen består av tørrbulkrederiet Scorpio Bulkers og produkttankrederiet Scorpio Tankers. Herbjørn Hansson forteller til Hegnar.no at han er kjempegodt fornøyd med avtalen med Scorpio.Avtalen skal ha kommet i stand etter diskusjoner mellom ham selv, sønnen Alexander og Lauro  i Monaco der begge de to sistnevnte er bosatt.