Nedjusterer kursmålet på børstaper

SpareBank 1 Markets nedjusterer kursmålet på XXL-aksjen til 37 kroner, fra tidligere 40 kroner, ifølge en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.Meglerhuset opprettholder en salgsanbefaling.Tidligere i dag ble det også kjent at Credit Suisse nedjusterte sin anbefaling på XXL-aksjen til nøytral fra tidligere outperform og senket kursmålet til 44 kroner fra tidligere 70 kroner per aksje.I oppdateringen til SpareBank 1 Markets peker analytiker Øyvind Mossige på lavere estimater og begrensede vekstutsikter som årsak til nedjusteringen.Meglerhuset viser til en varm oktober og november, samt sent snøfall i fjerde kvartal. I tillegg venter meglerhuset​​ svært lave marginer i forbindelse med Black Friday, samt en massiv kampanjeaktivitet som vil ha en negativ innvirkning på bruttomarginer og driftskostnader.For 2019 og 2020 ser meglerhuset nedadgående press på marginer i Norden på grunn av aggressiv konkurranse og netthandel som tar en større andel mens butikker opplever negativ Like-for-like-vekst (LFL-vekst).«Vi noterer oss at selskapet guider EBITDA-marginer på 2017-nivå mot 2023, og dette avhenger av 10 prosent årlig omsetningsvekst. Men med negativ LFL-vekst i butikker, fallende bruttomarginer og nylige signaler om at den østerrikske virksomheten kan være i fare, hvis ikke EBITDA er positiv innen slutten av 2020, vil EBITDA-marginene komme under press, etter vår oppfatning», skriver meglerhuset.XXL-aksjen er i skrivende stund ned 8,42 prosent til 37,50 kroner.Det seneste året har aksjen falt 55,72 prosent, og er så langt i år ned 54,67 prosent.