Aksjemarkedet falt litt tilbake i natt etter gårsdagens kraftige oppgang.
«Som vi skrev i går, er det stor usikkerhet rundt delaljene i avtalen om våpenhvile i handelskrigen mellom USA og Kina, og vi har så langt stort sett bare Trumps twitter-meldinger å lene oss på, noe som har vist seg å være en svært usikker nyhetskanal», skriver strateg Lars Mouland i Nordea Markets i morgenrapporten. Asia-børsene faller markant«Den norske BNP-veksten har falt litt av gjennom 2018 og det kan være fristende å se dette i sammenheng med den generelle vekstavmatningen i Europa og emerging markets», heter det fra Mouland.«De har en uke på seg før avtalen skal stemmes over neste tirsdag. Det ser ut som Theresa May har en svært krevende oppgave med å få flertall for avtalen, og det blir neppe enklere i løpet av uken», skriver Mouland.Stemningsbarometeret ISM for industrien i USA steg uventet i november til 59,3 fra 57,7. «
Kinesiske myndigheter skal visstnok også ha sensurert deler av meldingen fra den amerikanske ambassaden om avtalen. Les også: Regionalt nettverkRegional nettverk for 4. kvartal kommer kl. 10.00 i dag. «Vi finner imidlertid at været har vært en viktigere forklaringsvariabel på svekket vekst. Den tørre sommeren har gitt dårlige forhold for landbruket og lavere energiproduksjon. Høyere strømpriser har spist av forbrukerne kjøpekraft og gitt mindre rom for andre innkjøp med dertil svakere tall for detaljhandelen», fortsetter strategen.Nordea Markets venter at effektene ennå ikke er helt borte og tror nettverksindeksen faller fra 1,4 til 1,2 i 3. kvartal.Krevende oppgaveBrexit-debatten begynner for alvor i det britiske underhuset i dag. Det ligger dermed ifølge strategen opp til at EU og UK må ut i nye Brexit-forhandlinger. Mark Carney, sjef for Bank of England, skal også tale om følgene av Brexit for det britiske parlamentet i dag. Carney har fått tidligere fått kritikk for å male fanden på veggen om britene skulle tre ut av EU.ISM steg uventetMange kommentatorer har hengt seg opp i at indikatoren falt i oktober og at dette skulle være starten på nedturen i amerikansk industri, men så ser det ut som industriveksten vil tilta ytterligere i tiden fremover», kommenterer MoulandTorsdag får vi ISM for servicenæringen, noe som utgjør en langt større del av amerikansk økonomi.