- Vi har lenge ment at den store økningen i forbrukslån blant nordmenn ville øke behovet for refinansiering hos kunder som får økonomiske utfordringer. Men dette kommer raskere enn vi forventet, sier adm.dir. Svein Ivar Førland i Kraft Bank til Hegnar.no.Denne uken
 skrev Hegnar.no om Kraft Bank,Banken måtte derfor åpne for innskudd fra kunder i november - hele fem måneder tidligere enn planlagt – for å være i stand til å fortsette veksten.Dette var imidlertid forbigått allerede i oktober, og nå har banken lånt ut over 300 millioner kroner. 
med blant andre den tidligere idrettsstjernen Bjørn Maaseide i kulissene, som har lånt ut mer enn dobbelt så mye penger enn det som var forventet tidligere i år.Det har også blitt ansatt ytterligere fire personer som skal starte i mars neste år.- Vi har hatt en gradvis oppbygging av vår virksomhet, og pågangen har nok medført at vi har fremskyndet både innskuddsløsningen og rekruttering av nye rådgivere, sier Førland.FullfinansiertMed innskuddsløsningen på plass er behovet for finansiering dekket, og ifølge Førland er interessen for denne god, uten å kunne utdype med konkrete tall.Han forteller imidlertid at banken har kapital til å refinansiere anslagsvis 2,5 milliarder kroner.- Er det planer om å hente mer egenkapital etter hvert?- Vi har ikke behov for mer kapital på en god stund. Dette blir en beslutning for eierne i fremtiden når all kapital er satt i arbeid, sier Førland.- Nå fokuserer vi på å gjøre en grundig jobb og finne gode løsninger for de kundene vi kan hjelpe, samtidig som vi opprettholder en god kredittkvalitet for banken, fortsetter han.Kan hjelpe én av tiDet er mange banken ikke har mulighet til å hjelpe, forteller den tidligere sjefen i Sandnes Sparebank.- Av de henvendelsene vi mottar kan vi hjelpe ca. én av ti kunder, sier han.Målet var å låne ut 138 millioner kroner innen utgangen av 2018.- Er det satt noen nye mål?- Nye målsetninger for 2019 vil bli kommunisert i følge med rapportering for fjerde kvartal 2018.