fra start på Wall Street torsdag, etter en  med  før morgendagens viktige arbeidsmarkedsrapport.Den viktige  (for innkjøpssjefene i tjenesteytende sektor, red.anm.) er likevel et lyspunkt.Men det som først og fremst preger USA-børsene er usikkerheten rundt «våpenhvilen» mellom USA og Kina etter , Wanzhou Meng, i Canada.Bakgrunnen skal være at amerikanske myndigheter mistenker Meng for å ha brutt sanksjoner mot Iran.Dette får naturligvis bekymringene rundt den spente handelssituasjonen mellom landene til å blusse opp igjen.De tre nøkkelindeksene har nå hentet seg inn siden åpningen.Ny pipelydDow Jones er nå ned 1,9 prosent til 24.544,55, Nasdaq 0,7 prosent til 7.106,37, mens den bredere S&P 500-indeksen går tilbake 1,7 prosent til 2.654,64.Den negative reaksjonen på Huawei-arrestasjonen overrasker ikke investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.- Den mye omtalte «våpenhvilen» mellom Kina og USA i kjølvannet av G20-møtet ble tolket positivt av markedet. Men etter arrestasjonen av finansdirektøren i Huawei har pipen fått en annen lyd. Dette er naturligvis svært negativt for «våpenhvilen», og markedet har sporenstreks reagert ned, sier han til Hegnar.no.OPEC sliterDette kommer i tillegg til store problemer i Wien, der OPEC måtte avslutte dag én av sitt mye omtalte møte uten å bli enige om størrelsen på et produksjonskutt.Den sedvanlige pressekonferansen ble dermed avlyst.- Oljemarkedet er i øyeblikket i villrede om det blir et kutt eller ikke blant OPEC-land. Vi har tidligere fått indikasjoner på at det kan komme et kutt på én million fat per dag, men jeg tror vi må ha 1,1-1,5 millioner fat per dag for å snu sentimentet i oljemarkedet. Skulle møtet ende i uenighet, og ingen kutt i produksjonen, vil oljeprisen falle ytterligere. Dette er markedet svært nervøst for nå, avslutter Johannesen.