Norsk seriesvindler tilstår - brukt 20 dekknavn

En 61 år gammel norsk kvinne erkjenner ti av de i alt 22 tilfellene av bedrageri hun står tiltalt for i byretten i Lyngby i Danmark.

Kvinnen har siden 1992 blitt dømt for til sammen 112 straffbare forhold, og har ifølge VG operert under over 20 ulike dekknavn. Mandag måtte den norske storsvindleren mandag nok en gang i retten, denne gangen i Danmark, i en sak som ventes å vare i tre dager.I alt er hun tiltalt for 22 nye tilfeller av grovt bedrageri, samt to tilfeller av tyveri, i perioden 2014 til 2018. Da rettssaken begynte mandag formiddag sa forsvareren Ulla Wulff Hansen at hennes klient erkjenner ti av bedrageritilfellene, skriver VG.Forsvareren understrekte imidlertid at 61-åringen ikke erkjente at det dreide seg om «bedrageri av særlig grov karakter», og presiserte at hun mener alle forholdene til sammen kun dreier seg om cirka 40.000 danske kroner til sammen.De siste årene har kvinnen gått under navnet Marie Madeleine Steen. Hun har også gått under navnet Maria Hansen. I Sverige har kvinnen fått kallenavnet «Nordens største bedragerske», mens i Danmark har 61-åringen vært hovedperson i podkasten «Kvinden med den tunge kuffert» i Politiken.Sist hun ble domfelt for bedrageri var i Oslo tingrett i fjor. Da fastslo retten at kvinnens metode er å spille på folks følelser for blant annet å få dem til å låne seg penger, ofte beskjedne beløp, og til å lure seg til hotellovernattinger. Hun tilsto, fikk strafferabatt og ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel, hvorav et år ble gjort betinget.(©NTB)