Nortura sikrer milliardlån

Foto: jeanette roede

Fredag 21. desember inngikk Nortura en syndikert langsiktig låneavtale med DNB Bank, Nordea Bank og Danske Bank på totalt 1,2 milliarder kroner, ifølge en melding julaften.Lånets to transjer på henholdsvis 700 og 500 millioner kroner, løper i tre og fem år.- DNB Bank har vært koordinatorbank for etableringen av låneavtalen og vil være agentbank i låneavtalens løpetid, skriver næringsmiddelkonsernet i meldingen.Den syndikerte lånerammen på 1,2 milliarder erstatter eksisterende bilaterale lånerammer med de samme bankene på 500 millioner kroner med fire års gjenværende løpetid og 700 millioner kroner med forfall i desember 2019, opplyses det.Nortura eier merkevarer som Gilde og Prior, og spiller dermed en viktig rolle i mange nordmenns julefeiring.