Nyheter løftet flere aksjer på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,17 prosent før den sluttet på 844,60 poeng. Det ble omsatt aksjer for nesten 3,8 milliarder kroner.Store selskaper som DNB, Telenor og Hydro la på seg henholdsvis 0,14 prosent, 1,38 prosent og 0,65 prosent.Et fat Nordsjøolje omsettes for 60,84 dollar, opp 1,06 prosent.Nordiske favoritterEquinor og Flex LNG er på listen over de 11 nordiske aksjene Kepler Cheuvreux mener vil gjøre det best i 2019. Ifølge TDN Direkt omtaler meglerhuset Equinor som en av de beste «risk/reward»-aksjene i nordisk olje og gass.Equinor la på seg 0,66 prosent og sluttet på 198,15 kroner mens Flex LNG klatret 2,82 prosent og endte på 14,60 kroner.ElementTirsdag morgen meldte Element at de måtte avlyse den planlagte ekstraordinære generalforsamlingen den 14. desember på grunn av forsinkelser i prosessen med å engasjere en ny revisor til selskapet.Noen timer senere kom meldingen om at Oslo Børs har satt Element-aksjen til særlig observasjon inntil situasjonen rundt selskapet er mer avklart. Nyhetene bidro til at Element-aksjen stupte hele 15,70 prosent til 0,78 kroner.Onsdag morgen ble det kjent at styreleder Lars Beitnes går av. - Som en følge av de seneste hendelsene, så ser jeg det som avgjørende for Element å skape ro og gjenvinne tilliten hos alle interessentene. Vi er i en prosess for å velge ny revisor for Element og jeg har holdt konstruktive samtaler med nominasjonskomiteen og de største aksjonærer hvorav så å si alle gir meg full støtte som styreleder. Jeg mener likevel at selskapet nå er tjent med at jeg trer til side, sier Lars Beitnes.Onsdag la Element-aksjen på seg 5,87 prosent før den sluttet på 0,83 kroner.Jekkes oppMorgan Stanley tar opp dekning på Borr Drilling, Odfjell Drilling og Northern Drilling. Ifølge TDN Direkt mener meglerhuset at tidevannet nå snur for offshore drilling-sektoren.Borr Drilling får en «overweight»-anbefaling med et kursmål på 45 kroner, Odfjell Drilling belønnes med en «overweight»-anbefaling med et kursmål på 44 kroner mens Northern Drilling får en «equalweight»-anbefaling med et kursmål på 72 kroner. Onsdag klatret Borr Drilling 6,67 prosent til 25,60 kroner, Odfjell Drilling la på seg 1,57 prosent og endte på 25,90 kroner mens Northern Driling falt 0,73 prosent til 54,40 kroner.DNOOnsdag la DNO inn et nytt bud på samtlige aksjer i Faroe Petroleum. Nå har Faroe-styret sendt ut en børsmelding, og gjentar der budskapet fra forrige runde.- Budet er opportunistisk og undervurderer Faroe betydelig, og vi oppmuntrer alle aksjonærer til ikke å gjøre noe. Styret tror dessuten at DNOs tilbudsdokument ikke inneholder noe vesentlig ny informasjon eller nye argumenter som støtter tilbudet, heter det.Styret mener DNO med dette tilbudet søker å «utnytte det seneste oljeprisfallet til å kjøpe Faroe på billigsalg». Budet på 152 pence per aksjer representerer ifølge styret en premie på bare 21 prosent fra tirsdagens sluttkurs i London.DNO la på seg 2,50 prosent og endte på 14,535 kroner.


Les også