Økonom spår to rentehopp i 2019

- Norsk økonomi er så solid i 2019 at den tåler litt ruskevær internasjonalt, mener sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets.

DN skriver at Nordea Markets mener 2019  blir et «gullkantet» år for norsk økonomiSjeføkonom Kjetil Olsen forklarer at det er to grunner til dette:- Oljeinvesteringene går fra nullvekst i år til kraftig vekst til neste år. I tillegg vil folk flest få markant høyere kjøpekraft enn i år, sier Olsen til avisen.DN skriver at i 2018 ble lønnsveksten spist opp av høye strømpriser, men til neste år tror sjeføkonomen vi får en reallønnsvekst på nærmere to prosent.- Selv om renten går opp, vil de aller fleste få mer å rutte med, sier Olsen til avisen.Sjeføkonomen trekker frem en tredje årsak til at det vil gå bra med norsk økonomi: fallet i boliginvesteringer er nå er i ferd med å stoppe opp.