Ønsker seg færre aksjer til neste år

Forvalter i Storebrand Olav Chen vil presse det siste ut av aksjemarkedet før de vekter seg ned.

- Begynner man snart å lure på om det er en større nedgangsperiode?- Absolutt. Det føles vondt nå, sier porteføljeforvalter Olav Chen til DN.Han forvalter ifølge avisen 80 milliarder norske sparekroner og i slutten av oktober lastet han opp med ekstra aksjer etter at aksjemarkedet hadde korrigert en del siden starten av oktober. Siden har aksjemarkedet fortsatt nedover. Storebrand er fortsatt nøytralvektet i norske aksjer, men vektet seg opp globalt. - På veldig kort sikt ser korreksjonen vi er i oversolgt ut, så vi vurderer å vekte opp enda mer i aksjer, sier han, men understreker overfor avisen at det er på veldig kort sikt.- Vi er i en periode der den ekstreme pengepolitikken er nær over og sånne strukturelle faktorer gjør at vi kommer til å være mer moderate i 2019. Vi prater om at vi i løpet av neste år kommer til å skifte mellom normalvekt og undervekt, sier Chen videre.