Okeanis Eco Tankers sikrer fransk milliardlån

Tankrederiet har nå fullført gjeldsfinansieringen knyttet til nybyggprogrammet sitt. 

Tankrederiet Okeanis Eco Tankers har sikret gjeldsfinansieringen av sin åttende og siste VLCC- Very Large Crude Carrier - som selskapet har under bygging ved Hyundai Heavy Industries i Sør-Korea, ifølge en børsmelding fredag. Det dreier seg om en sikret lånefasilitet på 58 millioner dollar eller rundt 507 millioner kroner som stilles til rådighet av den franske banken Credit Agricole.Fasiliteten haar en rente på 2,1 prosent over LIBOR og en tilbakebetalingstid på 16,1 år. Den legger også til rette for trekk for å finansiere avdrag til verftet før levering.- Selskapet har nå sikret konkurransedyktig finansiering for alle sine åtte nybygg, og dermed ferdig med gjeldsfinansieringen av selskapets nybyggprogram, heter det i børsmeldingen.