og  løfter stemningen på Oslo Børs.Ved lunsjtider står hovedindeksen i 876,88, opp 1,85 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.201 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er opp 3,82 prosent til 61,75 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 4,22 prosent til 53,08 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,22 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Forventninger om at det tas en beslutning om produksjonskutt på Opec-møtet i slutten av uken, «våpenhvile» i handelskrigen mellom USA og Kina, samt produksjonskutt i Alberta i Canada, bidrar ifølge TDN Direkt til oppgangen.Saudi-Arabia og Russland ble i helgen enige om  utover den opprinnelige avtalen som utgår ved nyttår, men de to partene har ennå ikke bekreftet noen nye produksjonskutt.Analytikere spår kuttLikevel forventer analytikere ifølge TDN Direkt at det vil komme et kutt, og ifølge Reuters forventes det at dette vil være på 1-1,4 millioner fat pr dag, sammenlignet med produksjonsnivåene i oktober.«Forventningen er et koordinert kutt for å redusere et marked med overtilbud og å tilpasse seg langsommere vekst i etterspørselen», skriver analytikerne i Fitch Solutions, ifølge nyhetsbyrået.UOB Bank skriver i en oppdatering at «det er økte forventninger til enighet om visse produksjonskutt mellom Russland og Opec den 6. desember», ifølge TDN Direkt.USA og Kina ble under helgens G20-møte  for å gi rom for handelsdialogMorgan Stanley mener dette kom som en overraskelse.«Avtalen om å fortsette samtalene i 90 dager hvor tariffene settes på hold er en «oppsideoverraskelse»», skriver analytikerne i en oppdatering, ifølge TDN Direkt.Videre skriver meglerhuset at de ser «en liten opside på vekstutsiktene for 2019».Ellers støttes oljeprisen ifølge nyhetsbyrået av nyheter om at den kanadiske provinsen Alberta fra 1. januar vil tvinge oljeprodusenter til et kutt på 8,7 prosent, tilsvarende 325.000 fat per dag, for å håndtere flaskehalsene som har ledet til oppbygging i råoljelagre. Den meste av oljen som produseres i Alberta eksporteres til USA.Equinor stiger 3,44 prosent til 207,40 kroner, mens DNO klatrer 5,34 prosent til 15,23 kroner.Aker BP er opp 6,90 prosent til 260,40 kroner, Borr Drilling er opp 6,67 prosent til 28,80 kroner. Subsea 7 styrkes 5,17 prosent til 97,32 kroner, TGS er opp 5,45 prosent til 253,40 kroner, og PGS klatrer 5,42 prosent til 19,37 kroner.BW Offshore hopper 5,39 prosent til 39,10 kroner, mens Seadrill er opp 2,86 prosent til 126,00 kroner.Fersk guidingEn av aksjene som faller mandag er Nordic Semiconductor, som har sluppet en fersk guiding.Ifølge meldingen venter selskapet nå inntekter i andre halvår 2018 på om lag 140 millioner dollar, og en bluetooth-vekst på 5-7 prosent. Tidligere har selskapet guidet en omsetning i den lavere delen av intervallet 150-160 millioner dollar og en bluetooth-vekst på 20-25 prosent.Nyheten sender aksjen ned 20,29 prosent til 30,50 kroner.Ser dobling i solREC stiger kraftig på Oslo Børs mandag i kjølvannet av økt optimisme og våpenhvile mellom USA og Kina. I skrivende stund topper aksjen vinnerlisten, og er opp 8,35 prosent til 0,73 kroner.- - På en side kan aksjen doble seg i verdi hvis handelskrigen slutter, men på den andre siden kan REC gå til null dersom de taper en overhengende skattesak, påpeker analytikeren.Straffes etter tallNordic Nanonvector kom søndag med resultater fra Lymrit 37 01-studien. Det sender aksjen ned 10,77 prosent til 75,40 kroner. , Glenn Kringhaug, lavere median responslengde, som faller til 9,0 måneder fra tidligere 13,3 måneder, melder TDN Direkt.Endringen skyldes imidlertid dårligere tall for én pasient og kan være tilfeldig.