Oljeprisen henter seg inn på skiferbrems?

Både Brent-oljen og amerikansk lettolje stiger i morgentimene mandag. 

Oljeprisene steg mer enn én prosent mandag på tegn til at det siste oljeprisfallet kan føre til bortfall fra USA, skriver CNBC.USA er for øyeblikket verdens største oljeprodusent.Brent-futurene steg 60 cent eller 1,1 prosen til 54,42 dollar fatet i morgentimene mandag. På et tidspunkt var Brent-prisen oppe i 54,66 dollar fatet. Til sammenligning steg amerikansk lettolje - eller WTI, 37 cent eller 0,8 prosent til 45,96 dollar fatet, og var på et tidspunkt oppe i 46,24 dollar.Oljeprisene henter dermed inn noe av det skarpe fallet man så sist uke. Brent-oljen falt 11 prosent på en uke, og falt til det laveste nivået siden september 2017 på fredag. Amerikansk lettolje falt også 11 prosent, og hadde sin verste uke siden januar 2016.Begge oljeprisene er ned mer enn 35 prosent siden toppen i begynnelsen av oktober. CNBC skriver at det siste oljeprisfallet har fått amerikanske skiferprodusenter til å skrenke inn boreplanene for neste år.Dette til tross for at riggtellingen fra Baker Huges fredag 21. desember viste at amerikanske skiferprodusenter hadde ti flere aktive borerigger enn uken i forveien.