Optimisme på Wall Street

Positiv utvikling i handelskonflikten mellom USA og Kina sender det amerikanske markedet i grønt territorium.

Pilen pekte opp på Wall Street onsdag. Dow Jones steg med 0,64 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq Composite la på seg henholdsvis 0,54 og 0,95 prosent.Utviklingen skjer i kjølvannet av ny optimisme hva gjelder handelskonflikten mellom USA og Kina.Kina har nylig besluttet å reversere importtollen på biler fra 40 prosent til 15 prosent som et ledd i forhandlingene med USA.I tillegg fortalte Trump i et intervju med Reuters at han var berett til å gripe inn i arrestasjonen av Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou hvis det ville hjelpe til med å få på plass en avtale med Kina. En domstol i Vancouver har løslatt Huawei-direktøren mot kausjon på omtrentlig 63 millioner norske kroner.Trumps uttalelser om arrestasjonen har gitt ytterligere tro på at forhandlingstonen er god mellom de to stormaktene.Kina har også offentliggjort at de vil gjøre det lettere for industrielle aktører å få tilgang til det kinesiske markedet. Kinas «Made in China 2025»-strategi, et teknologisk og proteksjonistisk innovasjonsprogram, har også blitt revidert ned noe onsdag.Det rapporteres også om at statseide kinesiske selskaper skal ha kjøpt 500.000 tonn med soyabønner. Kina har tidligere stanset importen av amerikanske soyabønner, noe som har vært dramatisk for amerikanske bønder. Omtrentlig 50 prosent av den amerikanske eksporten av soyabønner importeres av Kina i en normaltilstand. På nøkkeltallsfronten kom det inn sterke tall onsdag.Konsumprisene i USA var som ventet uendret i november, sammenlignet med en oppgang på 0,3 prosent i oktober. På årsbasis steg konsumprisene 2,2 prosent, som ventet. Bak tallene ligger det interessant informasjon om forbrukernes adferd.«Amerikansk kjerneinflasjon opp til 2.2% i november, som ventet. Legg merke til at det er vareprisene som nå trekker opp og vareinflasjonen er nå positiv for første gang på nesten 6 år. Fed kan ikke ingnorere inflasjonen», skriver Knut Magnussen, seniorøkonom hos DNB Markets, på sin Twitter-konto.Dow Jones endte dagen på 24.527,27 poeng, opp 0,64 prosent.24 av de 30 aksjene i indeksen steg.Verizon Communications var dagens taper og trakk seg tilbake 2,70 prosent etter at Morgan Stanley nedgraderte aksjen til nøytral fra en overvekt. Analytikerne hos den anerkjente investeringsbanken tror at 5G-satsningen hos telekom-giganten kan komme til å kreve større kapitalinvesteringer enn først antatt.Det kjemiske industriselskapet DowDuPont var dagens vinner og steg 2,08. Med omtrentlig 2/3 av inntektene fra andre land enn USA sendte investorene aksjen opp etter optimismen rundt handelskrigen.Boeing og American Express var også blant vinnerne og la på seg henholdsvis 1,52 og 1,97 prosent.S&P 500 endte dagen på 2.651,07 poeng, opp 0,54 prosent.Ford og General Motors hadde en god dag på børsen i kjølvannet av at importtollen på biler til Kina reduseres.Ford la på seg 1,17 prosent, mens General Motors steg 2,88 prosent.Flere av finansaksjene på Wall Street fikk også ta del i oppturen.JPMorgan la på seg 0,69 prosent, mens Morgan Stanley steg 0,52 prosent.Nasdaq Composite endte dagen på 7.098,37 poeng, opp 0,95 prosent.Det var noe mer «risk on» i markedet onsdag enn det har vært den siste tiden. Dette slo tydelig ut blant teknologiaksjene.Twitter var blant vinnerne og la på seg 5,20 prosent. SoMe-giganten har fått vind i seilene etter 3. kvartalsrapporten, og investorene ser nå ut til å like selskapets kamp mot falske brukere.Facebook steg 1,70 prosent.Amazon hadde en god dag og la på seg 1,24 prosent.Tesla fikk redusert markedsverdien med 0,04 prosent.AMD steg 2,50 prosent.Microsoft, verdens mest verdifulle selskap, la på seg 0,45 prosent.Netflix økte verdien med 3,60 prosent.Av andre interessante selskaper steg Transocean 0,87 prosent. Ensco falt tilbake med 1,68 prosent.Les mer om hva som driver oljeprisen onsdag her!Les mer om den fortsatt inverterte rentekurven her!VIX-indeksen endte dagen på 21,40 poeng, ned 1,65 prosent.Gullprisen steg med 0,31 prosent til 1.251,10 dollar per troy unse.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker