Orkla kjøper bakervaregigant

Orkla kjøper dansk leverandør av bakervarer.

Gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Foods Danmark har Orkla inngått en avtale om kjøp av 90 prosent av aksjene i Easyfood A/S, en dansk produsent av butikkstekte bakervarer til «out of home»-kanalen, ifølge en melding fra selskapet fredag.Partene er blitt enige om en kjøpesum som verdsetter selskapet til 330 millioner danske kroner, tilsvarende om lag 433 millioner kroner.Avtalen er betinget av godkjennelse fra danske konkurransemyndigheter.Easyfood har 144 ansatte. Selskapet hadde en omsetning på 316,1 mill. danske kroner, nær 415 millioner kroner, siste 12 måneder per utgangen av oktober 2018, og en normalisert EBITDA i samme periode på 33,7 millioner danske kroner, eller 44 millioner kroner.– Easyfood er godt posisjonert i et voksende marked for mat på farten. Orkla har en sterk posisjon i dansk dagligvarehandel, herunder en lang rekke matvarekategorier. Gjennom oppkjøpet av Easyfood styrker vi vår posisjon i «out of home»-markedet samt i kanaler med høyere vekst enn tradisjonell dagligvare, sier Carsten Hänel, CEO for Orkla Foods Danmark.