Oslo Børs faller fra start

Børsfallet fortsetter.

Oslo Børs åpner som ventet ned fra start fredag.Hovedindeksen har vært under 800-merket de første minuttene, men står etter 42 minutters handel i 801,42, ned 0,35 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 561 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av et nytt, kraftig børsfall i USA og går og stort sett røde Asia-børser  tidligere i dag.De fleste toneangivende Europa-børser ser også rødt.Britiske FTSE 100 faller 0,1 prosent, tyske DAX 0,5 prosent, mens franske CAC er uendret.Oljen tyngerOljeprisene falt videre etter stengetid i går, men henter seg noe inn igjen i morgentimene.Brent-oljen stiger 0,9 prosent til 54,81 dollar fatet i dagens handel, men er likevel rundt én dollar lavere enn da børsen stengte torsdag.WTI-oljen er opp én prosent til 46,34 dollar fatet.OPECs generalsekretær Mohammad Barkindo skriver i et brev Reuters har fått tilgang til at medlemslandene må kutte produksjonen 3,02 prosent effektivt for å innfri de avtalte 1,2 millioner fatene per dag.Dette er over de 2,5 prosentene som først ble diskutert.- Dagens oljepriser vil tvinge OPEC til å øke etterlevelsesgraden i kuttavtaler, noe som gir støtte til Brent-oljen, sier analysesjef for råvarer Wang Xiao hos Guotai Junan futures til nyhetsbyrået.Bank Norwegian-byksEquinor faller 0,9 prosent til 183,95 kroner, Aker BP 0,5 prosent til 218,40 kroner.Faroe-styret slaktet DNO-budet på nytt i går, og DNO har svart med å kjøpe seg opp.DNO faller én prosent til 12,56 kroner.Telenor utmerker seg negativt blant tungvekerne, ved å falle 1,6 prosent til 166,25 kroner på tredje høyeste volum så langt.På den positive siden finner vi Subsea 7, som spretter opp 1,8 prosent til 81 kroner etter storkontrakt i Mexicogulfen.Et annet lyspunkt er Bank Norwegians morselskap Norwegian Finans Holding, som trekker opp 3,9 prosent til 65,45 kroner på fjerde høyeste volum.Oljeduo til bunnsSonga Bulk faller mest av alle, det vil si med 12,3 prosent til 25 øre på Oslo Axess.Nærmest kommer Salmones Camanchaca, etter en nedgang på 7,3 prosent til 76 kroner.Zalaris og Crayon faller hhv. 4,6 prosent til 24,70 kroner og 4,3 prosent til 8,50 kroner.Oljeduoen African Petroleum og North Energy er ned 3-4 prosent.Rederi til toppsNavamedic har hentet ny toppsjef og varsler oppkjøp .Aksjen stiger 9,5 prosent til 11,50 kroner, og er helt i toppen av vinnerlisten.Bare to aksjer stiger mer.Havila Shipping er opp 12,5 prosent til 3,50 kroner, Oceanteam 10,2 prosent til 37 øre etter gårsdagens gladmelding .Höegh LNG kommer nærmest med sin oppgang på 8,9 prosent til 37,85 kroner.Rederiet har inngått en time charter-kontrakt for en FSRU i Australia som ventes å generere et årlig EBITDA-bidrag på 29-31 millioner dollar.Snur i supplySolstad Offshore åpnet markert ned, men har snudd opp og stiger nå 1,9 prosent til 1,97 kroner i dagens handel.Finanstilsynet påla rederiet i går en nedskrivningstest av flåten , etter at Solstad også kunne fortelle om ny utsettelse av renter og avdrag .Det kriserammede supplyrederiet har også inngått stillstand-avtale med Ocean Yield.Vi tar også med Scatec Solar, som stiger 1,9 prosent til 70,90 kroner etter å ha startet drift av sitt første av tre anlegg i Malaysia .Selskapet har også startet byggingen av et 117 MW-anlegg i Argentina.