Oslo Børs faller i åpningen

Oslo Børs åpner ned mandag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 825,28, ned 0,66 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 277 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,03 prosent til 60,30 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,10 prosent til 51,25 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,92 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen er dermed bare litt lavere enn da Oslo Børs stengte for helgen. Prisen falt ifølge TDN Direkt utover ettermiddagen og kvelden fredag, samtidig som Baker Hughes' seneste riggtelling viste at antallet aktive oljerigger i USA falt fire rigger til 873 i uken som sluttet 14. desember.- Ikke en gang et fall i riggtellingen kan fjerne disse bekymringene, sier ANZ-analytikere i et notat ifølge nyhetsbyrået, med henvisning til de overordnede markedsbekymringene for et overtilbud og en svakere økonomisk situasjon.Videre tviler noen analytikere på at de planlagte Opec/ikke-Opec-kuttene vil være tilstrekkelig for å rebalansere oljemarkedene.- Jeg tror ikke Opec-kuttene vil fungere denne gangen, med Qatar som går ut og Iran som nekter å kutte, samtidig som det er et stort spørsmålsteng når Russland går til det avtalte nivået. Samtidig vil USA-produksjonen fortsette å øke. Så hele byrden vil effektivt være på Saudi-Arabia, som er under et alvorlig press fra Trump uansett, sier Trifecta-sjef Sukrit Vijayakar til Reuters, ifølge TDN Direkt.Equinor er ned 1,62 prosent til 191,20 kroner, mens Aker BP svekkes 2,03 prosent til 231,20 kroner. DNO faller tilbake 0,74 prosent til 14,05 kroner.MilliardkontraktSubsea 7 melder mandag at de har blitt tildelt en "sizeable" kontrakt med Shell i den britiske delen av Nordsjøen. Kontrakten er tildelt i forbindelse med Shearwater Fulmar Gas Line (FGL) Re-Plumb-prosjektet.I en separat melding mandag fra Woodside, fremgår det at partnerskapet Subsesa Integration Alliance, som består av består av Subsea 7, OneSubsea og Sclumberger, er tildelt en FEED-kontrakt for SNE-utviklingen utenfor Senegal. Subsea 7-aksjen faller 0,58 prosent til 85,62 kroner.Lakseaksjene snur Fredag gikk flere av lakseaksjene på en skikkelig smell , og Grieg Seafood sto for det største fallet med en gang på hele 7,7 prosent. Mandag henter aksjen seg noe inn igjen, og er foreløpig opp 2,47 prosent til 103,90 kroner.Også SalMar snur, og er nå opp 0,85 prosent til 450,60 kroner på høyt volum. Oppdrettsselskapet vil bygge en rigg for oppdrett til havs, og store deler av milliardkostnaden kan nå indirekte sikres via nye oppdrettsløyver fra staten.Ellers stiger Marine Harvest 0,43 prosent til 187,75 kroner, mens Lerøy Seafood Group er ned 1,04 prosent til 68,38 kroner.Vinnere og tapereFredagens to største børstapere, Avocet Mining og Merkur Market-noterte Sino Agro Food, henter seg inn igjen og topper mandag vinnerlisten. Aksjene er opp henholdsvis 13,79 og 10,63 prosent.I motsatt ende finner vi en annen Merkur Market-notert aksje, og Monobank er dagens hittil største taper med et fall på 9,09 prosent.Blant de mest omsatte aksjene, i tillegg til de allerede nevnte olje- og lakseaksjene, er det blandet stemning.DNB er ned 0,79 prosent, Telenor faller 0,65 prosent, og Yara svekkes 0,14 prosent. Norsk Hydro styrkes derimot 0,40 prosent og Orkla er foreløpig opp 0,23 prosent.