(): Aksjestrateg Peter Hermanrud i SpareBank 1 Markets tror handelskrigen mellom USA og Kina kan være over om 90 dager. Innen den tid kan oljeprisen komme tilbake til 70 dollar og Oslo Børs stige til årsbeste.- På kort sikt er det ikke urealistisk at Oslo Børs kommer tilbake til toppnivåene. Samtidig pumpes det fortsatt svært mye skiferolje i Nord-Amerika, noe som kan gjøre det vanskelig for oljeprisen å returnere til gamle nivåer, selv med OPEC-kutt. Det er vanskelig å tro på 80 dollar fatet på kort sikt, men 70 dollar er godt mulig, sier Hermanrud til Finansavisen.Den første søndagen i advent ble svært hendelsesrik både på makro- og oljefronten. USAs president Donald Trump og Kinas Xi Jinping ble enige om en «våpenhvile» i handelskrigen etter helgens G20-toppmøte i Argentina. Samtidig varsler Saudi-Arabia og Russland at oljegigantene fortsetter samarbeidet om produksjonskutt av olje.- Ser man på markedet rundt omkring i Europa, så er det tydelig at oppturen er bred og at børsoppgangen handler om økonomien generelt, ikke bare olje, selv om det er oljeaksjene som gjør det best, sier Hermanrud til Finansavisen.Hermanrud understreker at det fortsatt er en fare for at vi er på toppen av en syklus. Aksjestrategen, som har hatt nøytralvekt på aksjer siden april, vil derfor ikke oppgradere aktivaklassen til «kjøp», men er likevel optimistisk med tanke på aksjeutviklingen de neste 90 dagene.- Vi har vært gjennom en typisk korreksjon, og nå kommer det altså gode nyheter både makroøkonomisk og fra oljebransjen. Markedene vil gjerne opp igjen og mange sitter på sidelinjen og føler at de er underinvestert i aksjemarkedet, sier Hermanrud til Finansavisen.Mandag sluttet hovedindeksen på Oslo Børs på 874,42 poeng.