Petter Stordalen kommer med ny bok

Hotellkonge Petter Stordalen gjestet HegnarTV med Trygve Hegnar mandag. Der kom han med en rekke spennende avsløringer.

Hotellkonge Petter Stordalen har mange jern i ilden. Ett av dem er hans nye forlagshus.- Dere har mange bøker på topplistene om dagen. Hvilke skal du lese i julen?- Det er flere. Både Eystein Hanssen, Jørn Lier Horst, Tom Egeland (red.anm.: alle er forfattere som utgis av Petter Stordalens Capitana Forlag). Jeg har flere bøker jeg skal lese, så jeg kommer sikkert ikke gjennom alle. Også har jeg noen nye..Jeg driver og tenker på om jeg skal komme med en ny bok selv, sier Stordalen. Stordalen kommer med ny bok- Jeg har gått svanger med en idé ganske lenge, som jeg tror blir veldig spennende, sier Stordalen. Han forteller at den nye boken skal skrives med en annen forfatter enn Jonas Forsang, som hjalp Stordalen med hans første bok. - Den siste boken din har du solgt 190.000 eksemplarer av. Det er helt fenomenalt, sier Trygve Hegnar, og fortsetter;- Og Gunhild har skrevet en bok som selger ganske bra. Likevel kommer du med ny bok?- Sist bok kom jo i 2015, smiler Stordalen, og fortsetter;- Men det som er viktig å få frem her - er forlagsbransjen. Jeg sa initielt at vi kom til å tape penger i minimum tre år, men nå tror jeg ikke at vi kommer til å gjøre det. Det skyldes at vi har mange gode forfattere. Vi er nå det tredje største forlagshuset i Norge, hvis du ser på bestselgerlisten. Det er intet annet enn superoverraskende. Selv for oss som eiere, sier en entusiastisk Stordalen.- Fordi dere har de beste kriminalforfatterne i Norge, sier Hegnar. - Blant annet. Men kriminalforfattere og dameromaner er viktig. Hvis du ser på forlagsbransjen i dag så har den nok vært skånet for - eller la meg si det sånn, det har ikke vært for mye nytenkning. Vi har sagt vi skal lage et alternativt forlagshus, som skal fokusere på relativt få forfattere, men vi skal gi alt for de få forfatterne. Vis kal ha den beste og største redaktørkapasiteten bak hver forfatter, men vi skal ha høyest omsetning, sier Stordalen. - Betaler bra- Så rapper du medarbeidere fra Kagge og Gyldendal, skyter Hegnar inn. - Vi rapper ingen. De går til oss. De går ikke fra noe, de går til noe. Du har mistet noen medarbeidere du også, sånn er det jo, kontrer Stordalen. - Ja, ja, svarer Hegnar og ler. - Vi har fått flere av de mest fremragende redaktørene i Norge, og det er klart at det er bra å gå til oss. Det er spennende, det er nytt, vi har noen nye tanker - og så selvfølgelig, vi betaler bra.  - Men Petter, hva skal den nye boken handle om, spør programlederen.- Jeg kan ikke avsløre det her, sier Petter Stordalen. - Jo, det er klart du kan. Det er derfor du er her.Mer verdifull å lese- Jeg vil gjerne skrive en bok som handler litt om mye av det jeg har opplevd - både i forhold til business og privat. Som jeg tror kommer til å bli veldig spennende, avslører Petter Stordalen, og fortsetter;- Jeg er helt overbevist om at den ikke kommer til å selge like mye som den første, men tror mange av de som leser den kommer til å føle at den er mye mer verdifull å lese enn den første. - Det er ikke sånn kjærlighet - og hvordan bli lykkelig, spør Trygve Hegnar. - Nei, det er det ikke, smiler Petter - og føyer til: - Den boka kan du skrive.Hør hele intervjuet på HegnarPodden under: