To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 1,82 prosent og står i 7.463,86 poeng, mens Dow Jones står i 25.946,35 poeng etter en oppgang på 1,60 prosent.Et fat WTI-olje omsettes nå for 53,13 dollar (+4,32 prosent) mens Nordsjøoljen omsettes for 61,90 dollar (+4,10 prosent).Denne helgen ble Donald Trump og Xi Jinping enige om en våpenhvile i den pågående handelskrigen mellom USA og Kina.- Møtet mellom de to presidentene har vært sett frem til lenge, etter at samtaler mellom handelsrepresentanter for de to landene ikke har ført frem. Avtalen om våpenhvile går ut på at USA ikke skal heve importtollen på varer til en verdi av over 200 milliarder dollar fra 10 prosent til 25 prosent over nyttår, slik som egentlig var planen, skriver Ingvild Borgen Gjerde i dagens rapport fra DNB Markets.- Samtidig har Kina forpliktet seg til å importere «et veldig betydelig» beløp av amerikanske varer, for å bidra til å redusere handelsunderskuddet USA har mot Kina, og å gjøre endringer i åndsverkslovgivningen sin. Partene skal møtes til forhandlinger i Washington neste uke for å konkretisere nye avtaler, slår Borgen Gjerde fast.USA har satt en frist på 90 dager for å komme til enighet, og vil heve importtollen som planlagt dersom samtalene ikke vinner frem.