Rett ned i åpningen på Oslo Børs

I kjølvannet av årsverste og en ny smell på de amerikanske børsene mandag og bredt børsfall i Asia i morges, åpner Oslo Børs ned.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 807,54, ned 1,50 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 515 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 1,96 prosent til 58,44 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,97 prosent til 49,21 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,97 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen har dermed blitt svekket mer enn én dollar fatet siden Oslo Børs stengte mandag. Ifølge TDN Direkt har det samtidig kommet rapporter om lagerbygging ved Cushing og at EIA venter en økning i skiferoljeproduksjonen i januar.Ifølge data fra Genscape skal råoljelagrene ved Cushing, Oklahoma, i USA ha steget med mer enn 1 million fat fra 11. til 14. Desember, melder nyhetsbyrået.I sin seneste Drilling Productivity-rapport, publisert mandag kveld, meldte EIA at ifølge TDN Direkt de venter at skiferoljeproduksjonen fra USA vil stige med 134.000 fat per dag fra desember til januar, slik at januar-produksjonen blir på 8,166 millioner fat per dag.Byrået har også oppjustert anslaget på skiferoljeproduksjonen for desember til 8,032 millioner fat per dag, fra tidligere estimat på 7,944 millioner fat.- Stigende amerikanske skiferoljeproduksjonsnivåer sammen med en oppbremsing i den globale økonomiske veksten truer med å motvirke Opec+ sine tiltak samtidig som markedene vurderer potensialet for løsere fundamentale forhold, sier analytiker i Phillips Futures, Benjamin Lu Jiaxuan, til Reuters.Equinor faller 1,65 prosent til 187,20 kroner, mens Aker BP svekkes 5,34 prosent til 216,40 kroner. DNO er ned 3,19 prosent til 13,21 kroner.EmisjonStyret i Borgestad melder mandag at de har besluttet å fremme forslag om at selskapet skal gjennomføre en kapitalforhøyelse i form av en garantert fortrinnsrettsemisjon for å hente cirka 34 millioner kroner .Det sender Borgestad-aksjen ned hele 27,33 prosent til 25,00 kroner.Ifølge meldingen vil fortrinnsrettsemisjonen, dersom den gjennomføres, tilføre konsernet nødvendig arbeidskapital, og provenyet vil i tillegg benyttes til generelle selskapsformål.Selger aksjerEn annen aksje som er høyt på dagens taperliste er Spetalen-selskapet Vistin Pharma, som faller 12,76 prosent til 6,70 kroner.Tirsdag morgen ble det meldt at fond styrt av QVT Financial har solgt 494.357 aksjer i selskapet.QVT faller dermed under grensen på 5 prosent eierandel i Vistin Pharma.Equinor-avtaleBergen Group Services har nå inngått en treårig rammeavtale med Equinor Energy.Avtalen ventes gjennom kontraktsperioden å generere inntekter på 50 millioner kroner.Aksjen stiger 5,04 prosent til 1,25 kroner, og er dagens hittil nest største vinner.Vinnere og tapereHver eneste tungvekter på Oslo Børs står i rødt tirsdag morgen.I tillegg til at oljeaksjene faller markant, er Telenor ned 1,09 prosent, DNB svekkes 0,56 prosent og Norsk Hydro faller 0,43 prosent.Subsea 7, Marine Harvest og Storebrand er ned henholdsvis 4,06 prosent, 1,17 prosent og 1,21 prosent. Yara svekkes 1,48 prosent.