Ringholm: Donald Trump har gitt oss et rentehopp

Pengemarkedsrentene har økt kraftig de siste ukene.

De siste ukene har låneutgiftene til bankene økt tilsvarende ett rentehopp. Ifølge kredittanalytiker i Sparebank 1 Markets, Pål Ringholm, har Donald Trumps politikk mye av skylden, skriver Dagens Næringsliv.- Vi har fått en renteoppgang på rundt 0,25 prosentpoeng, tilsvarende en renteøkning fra Norges Bank, bare at denne kommer fra Donald Trump, sier Ringholm til avisen.Den norske pengemarkedsrenten påvirkes i stor grad av rentemarkedet i USA, hvor rentene har steget denne høsten. Ringholm mener dette henger sammen med at USA gjennom sin pengebruk støvsuger markedet for likviditet, som igjen henger sammen med blant annet skattekuttene til president Donald Trump. En annen faktor er urolighetene i finansmarkedene.Kredittanalytikeren tror ikke at renteoppgangen går over før etter jul. En annen ting som kan trekke opp renten fremover, er at vi nærmer oss mars, da markedet venter en renteoppgang fra Norges Bank. Ringholm tror imidlertid ifølge avisen at bankene denne gangen ikke vil heve renten kun på grunn av oppgangen i pengemarkedsrenten.- Nei, jeg tror ikke det. Dette slår rett inn i inntjeningen til bankene, men de har nettopp økt renten mot norske låntagere. Denne renteoppgangen er nå spist opp. Samtidig har ikke bankene hatt noen tap i år, de har tjent gode penger. Derfor tror jeg ikke på noen renteoppgang nå, sier Ringholm til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også