Rystad: Sterke utsikter for oljeservice

Oljeselskapene lar seg ikke skremme av at oljeprisen har falt. De er ganske "trigger happy" om dagen, ifølge analysebyrået Rystad Energy.

Detalj fra Oseberg feltsenter. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX olje oljeservice

Offshorekontraktørene har hatt fire år på rad med fallende inntekter, skriver Rystad Energy i en fersk oppdatering.Neste år er det imidlertid duket for en inntektsøkning, ifølge analysebyrået.- Offshore servicemarkedet er som en supertanker: Det trenger tid for å akselerere, sier leder for oljeserviceanalyse Audun Martinsen i Rystad Energy.- Oppsvinget i nye prosjekter i 2017,2018 og nå 2019, vil være nok til å snu til positiv med midt-ensifret inntektsvekst da offshoreinvesteringer ligger an til å øke på grunn av de seneste års kapitalforpliktelser. Og på toppen av det kommer en forventet økning i driftskostnader, legger han til.Ifølge analysebyrået har olje- og gassoperatører planer om å sanksjonere minst 100 offshoreprosjekter i 2019 etter å ha gitt klarsignal til mer enn 90 prosjekter i 2018.  Siden toppen på 86 dollar i oktober, har oljeprisen falt betydelig og nå koster det rundt 55 dollar for et fat brent-olje.Rystad Energy mener likevel at oljeselskapene fortsatt har planer om å investere mer i 2019, og viser til en forventning om at mer enn 85 prosent av prosjektene som ventes å bli sanksjonert i 2019, vil gi avkastning på mer enn 10 prosent med den nåværende oljeprisen som følge av betydelig lavere kostnader.- Offshoreoperatørene er ganske "trigger-happy" på FID-er (endelige investeringsbeslutninger. journ.anm.) om dagen, til tross for den nylige reduksjonen i oljeprisene, sier Martinsen. Totalt venter Rystad at 210 milliarder dollar vil bli brukt på tjenester knyttet til offshore oljefelt på verdensbasis neste år.