Ser kjempepotensial hos MPC

Arctic kutter kursmålet sitt med 10 kroner, men anbefaler forsatt kjøp av aksjen og ser et kursstigningspotensial på nesten 70 prosent.

4. mai, kun et drøyt år etter at containerrederiet MPC Container Ships så dagens lys, ble rederiet notert på Oslo Børs' hovedliste.Da hadde selskapet i løpet av rekordtid bygget opp en kjempeflåte av mindre, såkalte feeder-containerskip gjennom oppkjøp gjort på billigsalg, finansiert med en kombinasjon av egenkapital og obligasjonsgjeld.Én måned senere nådde selskapet all time high på Oslo Børs med en notering på 56 kroner, men siden har kursen gått rett sør.Etter et mer eller mindre kontinuerlig fall, ble selskapet omsatt for under 37 kroner i slutten av november - tilsvarende et kursfall på hele 34 prosent i løpet av seksmånedersperioden. Mandag omsettes aksjen for 39 kroner, og i kjølvannet av kvartalstallene som ble lagt frem rett før helgen som viste et overskudd på 1,2 millioner dollar er Arctic Securities ute med en oppdatering.- Økende økonomiske usikkerhet har hatt en dempende effekt på ratesentimentet og annenhåndsverdier, og vi har senket rateestimatene våre, skriver meglerhuset som dermed har kuttet kursmålet med 10 kroner til 65 kroner.- Når det er sagt, ser vi en fordelaktig tilbud/etterspørsel-dynamikk neste år på bakgrunn av attraktiv vekst innen intra-regional feeder trades, begrenset ordre av tonnasje, og en tilgjengelig containerkapasitet som forblir lav (..), skriver meglerhuset videre.Arctic mener containerrederiet fortsatt er godt posisjonert til å dra nytte av bedre fundamentale faktorer innen feeder-segmentet med tilgjengelig kapital til å jakte på innvannende investeringer som tilbakekjøp av aksjer, scrubbere og flere fartøy.Selskapet har nå 69 fartøy i flåten, og har tidligere uttalt et mål om øke flåten til 100 fartøy. Arctic venter at selskapet vil starte å betale ut cash i første kvartal neste år, og gjentar en kjøpsanbefaling. Kursmålet på 65 kroner, tilsvarer en oppside på 67 prosent.